Back to All Events

Mat- og Havnefestivalen - Halden torg


Mat-og trebåtfestivalen i Halden ble arrangert første gang i 1997 og har siden blitt arrangert årlig.

Mat-og trebåtfestivalen i Halden ble arrangert første gang i 1997 og har siden blitt arrangert årlig. Festivalen samler om lag 30.000 festivaldeltakere, derav både turister og regionens innbyggere til folkefest siste helgen i juni. Under festivalen er det yrende liv i Halden. Gjestehavna fylles av båter fra hele kysten. Torget forvandles til et matmarked, omringet av byens serveringssteder som byr på herlige matopplevelser.
Festivalen vektlegger kystkultur, båt, sikkerhet, mat og historie. Foruten fokus på mat og båtliv byr festivalen også på musikalske godbiter, utstillinger, foredrag, samt spennende underholdning og aktiviteter for barna. Axels Tivoli er også på plass. Festivalen finner sted på sørsiden av byen, med Torget som festivalsenter og arrangeres av Mat og Havnefestivalen AS og Halden Båtforening.