Back to All Events

Yeasayer (US)

Artrock-bandet Yeasayer fra Brooklyn er klare med sitt fjerde album, og legger i den anledning ut på turné. 14. juni kommer de til Parkteatret!

Yeasayer dukket opp fra ingenting i 2007, da debutalbumet «All Hour Cymbals» introduserte publikum for en kosmisk blanding av krautrock og worldbeat-inspirert musikk. De fant et bredere publikum med den mer synthpop-infuserte oppfølgeren «Odd Blood», som også ble bandets store gjennombrudd; og med avant garde-elektronikaen på«Fragrant World» (2012) fullførte bandet en kompromissløs albumtrilogi som hele tiden hadde det kunstneriske uttrykket i fokus.

Når de så skulle spille inn sitt fjerde album «Amen & Goodbye», gikk trioen for en for dem radikal tilnærming: Å gjøre det hele som en liveinnspilling i den landlige delen av staten New York, og å omfavne det klassiske albumet som kunstform.

For første gang bestemte de seg også for å jobbe med en produsent, som kunne hjelpe dem å navigere gjennom og forstå musikken de hadde spilt inn. Bandet kontaktet Joey Waronker, trommeslager for Beck og R.E.M, og medlem av supergruppa Atoms For Peace sammen med blant andre Thom Yorke.

Selv sier Yeasayer at dette albumet var et av de vanskeligste de har spilt inn, men at den lange perioden de var svangre med det definitivt var verdt det, da albumet er blitt et av deres mest balanserte, inspirerte og helhetlige til dags dato.

Tittelen «Amen & Goodbye» høres kanskje ut som et slags farvel – det er det ikke. Det handler om et band som redefinerer hva det betyr å være plateartist i dagens samfunn, ikke lenger som en gjeng med tre gutter, men som tre menn som har stiftet familie og fått nye perspektiver.

«In a span of four years, a lot changes. Not just in life changing ways like having a child, but in nuanced ways too. The title isn’t fatalism, it’s about letting go and not being precious – in life and in art. Making an album is an exercise in challenging ourselves as a band.»

Albumet har slippdato 1. april, men allerede før nyttår var bandet ute med singelen «I Am Chemistry», som satte skyhøye forventninger til kommende konserter. Vi gleder oss enormt til Yeasayer gjester Parkteatret tirsdag 14. juni.

facebook.com/yeasayer
yeasayer.xyz

Billetter kr. 320,- + avg.