Back to All Events

Kammerkoret og KORK - Sarpsborg kirke12 kirker - 12 konserter: Sarpsborg kammerkor feirer 40 år samtidig som byen feirer 1000 år. På jubileumskonserten deltar også Heidi Gjermundsen Broch og musikere fra KORK.

Sarpsborg kammerkor inviterer til jubileumskonsert sammen med 11 musikere fra Kringkastingsorkesteret - KORK. Heidi Gjermundsen Broch er konferansier under konserten som holdes i Sarpsborg kirke.

Det blir to konserter samme dag. Kjøp billetter til konserten klokken 17.00 her eller til konserten klokken 19.30 her. 

Sarpsborg Kammerkor er et aktivt kor med tilknytning til Sarpsborg kirke. Koret dirigeres av kantor Carl-Andreas Næss. Koret har i dag ca. 50 medlemmer som synger mest klassisk kirkemusikk, men har vært og er innom mange forskjellige sjangere.

Koret samarbeider ofte med andre lokale kulturaktører i Sarpsborg, og den siste tiden har koret også hatt konserter med Det norske blåseensemble, Barokkanerne og selveste KORK. Sistnevnte har også spilt inn CD sammen med Sarpsborg kammerkor i mars 2013.  Koret bidro på grunnlovsjubileet i 2014 på Stortinget med “Det går et festtog gjennom landet “, av Grethe Skottene og korets egen dirigent Carl-Andreas Næss.

Sarpsborg kammerkor har også bidratt på direktesendingen av "Stjernekamp" på NRK1 sammen med Heidi Gjermundsen Broch. Heidi Gjermundsen Broch skal også være med på korets 40 års jubileumskonsert 12 juni 2016. 

Korets historie går tilbake til 1976. Fram til 1998 ble det ledet av nåværende domkantor i Hamar; Per-Edvard Hansen. Carl-Andreas Næss tok over i 1996 og har tatt oss dit vi er i dag.

12 kirker - 12 konserter
Dette er en av 12 konserter i regi av Sarpsborgs kirker i 2016. Konsertserien "12 kirker - 12 konserter" gir deg muligheten til å få musikalske opplevelser i alle Sarpsborgs kirker i jubileumsåret.