Back to All Events

FREDRIKSTAD ØLFESTIVAL


Fredrikstad Ølfestival


I tillegg til arrangement på Båthusteatret blir det kjørt to ekstraevent på Restaurant Slippen Og Restaurant Fabel. Sammen med Restaurant Slippen og Restaurant Fabel arrangerer vi Beermakers Dinner med utvalgte bryggerier. Sikre deg billettene til disse to arrangementene som holdes på to restauranter som må sies å ligge helt i toppsjiktet av restauranthus i Oslofjordregionen:


Det skyller en ølbølge over landet. Spesielt de 3-4 siste årene har interessen for øl økt betraktelig. Øl og brygg har jo alltid vært en populær drikk, men de siste årene har mange nordmenn aktivt oppsøkt kunnskap om verdens ølsorter og dermed også utvidet sitt personlige smaksreportear. For ikke å snakke om alle mikrobryggeriene som har dukket opp som paddehatter, slik at nå har nesten hver bygd sitt eget lokale brygg. 

I Belgia er de ofte litt mer leken i smaken til ølet, de tørr oftere å eksperimentere og overdrive litt. Ofte kan det være hint av karamell, eller andre søtlige smaker som slår an. Samtidig er det også flere internasjonalt ledene ølmerker fra Belgia med svært gamle oppskrifter som blir benyttet. Flere munkeklostre brygger sitt eget øl, og en kuriositet her er at det begrenses til en kasse øl i året pr person. Man må ringe på forhånd for å melde sin ankomstdato og samtidig oppgi sitt bilskilt. Ølhunder fra hele Europa valfarter til klostrene i Belgia for å ta hjem en kasse med  trappistes,  brygget av munkene selv. Ølet som brygges her holder ofte en høy alkoholprosent og er full av rik aroma - perfekt som en langsom halvliter til tippekampen.

I Belgia er de ofte litt mer leken i smaken til ølet, de tørr oftere å eksperimentere og overdrive litt. Ofte kan det være hint av karamell, eller andre søtlige smaker som slår an. Samtidig er det også flere internasjonalt ledene ølmerker fra Belgia med svært gamle oppskrifter som blir benyttet. Flere munkeklostre brygger sitt eget øl, og en kuriositet her er at det begrenses til en kasse øl i året pr person. Man må ringe på forhånd for å melde sin ankomstdato og samtidig oppgi sitt bilskilt. Ølhunder fra hele Europa valfarter til klostrene i Belgia for å ta hjem en kasse med trappistes, brygget av munkene selv. Ølet som brygges her holder ofte en høy alkoholprosent og er full av rik aroma - perfekt som en langsom halvliter til tippekampen.

I tillegg er utstyr til hjemmebrygg solgt i enorme kvanta, og ikke sjeldent er det konkurranse i vennegjengen om få til det beste brygget. Når "menigmann" i dag ser at man med enkle midler og utstyr kan frembringe de beste smaker, så er selvfølgelig veien kort til ølutstyrsbutikken.

Stout eller Porter passer perfekt til sjokolade og andre søte desserter. Prøv det, og du vil bli forbauset over hvilket smaksparadis som møter deg.

Stout eller Porter passer perfekt til sjokolade og andre søte desserter. Prøv det, og du vil bli forbauset over hvilket smaksparadis som møter deg.

Velger man å være åpen for å prøve nye øltyper, så har man garantert en smaksrikdom foran seg man ikke hadde anelse om at fantes. Og da etter å ha vært gjennom smaker av de forskjellige pils, ales, bitter, stout, porter, og hveteøl, så er det som man lurer på hvorfor man inntil da ikke har vært flinkere til å teste ut nye smaker.

Mange har sitt favorittmerke, eller et favorittland hva gjelder øl. Et god råd; slutt med den lojaliteten, du får så herlige smaker i belønning ved å kaste trofastheten på båten. Du vil da oppdage en ny smaksverden og i stedet innse at det er så mye godt og variert øl  i alle land (ja, selv hos søta bror i øst, og det sier sitt.) og du vil til slutt konkludere med at du aldri helt finner favoritten, men erkjenner at det er så mange utallige gode øltyper å sette pris på.  Alt dette kan du ta en dypdykk i, på den svært så etterlengtede ølfestivalen i Fredrikstad.


Tekst fra festivalens nettside

En ny smaksfest ser dagens lys når Båthusteatret og Ego Brygghus arrangerer Fredrikstad Ølfestival for første gang våren 2016!

I løpet av to skummende festivaldager vil tolv ulike bryggerier – ti norske og to utenlandske – vise frem noe av det beste de har å by på av øl. Og det er ikke så rent lite!

Se hvilke bryggerier som er lansert på festivalens Facebookside!

Det selges to typer billetter til festivalen – et dagspass (fredag eller lørdag) som inkluderer 5 bonger, og et festivalpass som gir inngang begge dager, og inkluderer 10 bonger. Billetten byttes inn i bonger ved inngang, som videre kan byttes i øl fra de ulike bryggeriene.

Festivalen er åpen fredag fra 16.00 – 22.00, og lørdag fra 12.00 til 22.00.

Vi håper dette vil bli en årlig tradisjon på Båthusteatret, og ønsker herved velkommen til Fredrikstad Ølfestival!
KART

Båthusteatret, Restaurant Slippen og Restaurant Fabel ligger aller i nærheten av hverandre ja, Båthusteatret og Restaurant Slippen er naboer, og herfra er det bare å gå over broen til Restaurant Fabel. 

Earlier Event: May 5
CHAMPLIN WILLIAMS FRIESTEDT
Later Event: May 6
Rocky Tonk Gathering 2016