Back to All Events

Omvisning på Olavsvollen - Borgarsyssel museum


Kunnskapens Borg: Omvisning og foredrag om kong Olav og hans by.

26. mai er det museets egen konservator og arkeolog Mona Beate Buckholm Vattekar som holder omvisning på Olavsvollen, og forteller om både kong Olav og hans by, basert på de arkeologiske funnene som er gjort i området hvor middelalderbyen Borg lå.

Kunnskapens Borg
Borgarsyssel Museum ønsker å bidra til historieformidlingen under Sarpsborgs tusenårsjubileum, og å gjøre sarpingene stolte av byen sin i et historisk perspektiv. I løpet av 2016 vil museet bruke mye tid og ressurser på å øke bevisstheten om Borg i den tidligste perioden av byens historie. Først og fremst skjer dette i museets nye utstilling i Olavs hall, som åpner 29. juli, men Borgarsyssel har også satt sammen en foredragsrekke som er kalt Kunnskapens Borg. Det er i hovedsak foredragsholdere som er kapasiteter på formidling av middelalderhistorie og arkeologi som er invitert til å delta i foredragsrekken Kunnskapens Borg.