Back to All Events

Blått Lerret

Velkommen til sesongens siste Blått Lerret onsdag 25. mai. På plakaten står to spillefilmer og en dokumentar, alle har kinopremiere til høsten: Vibeke Idsøes Løvekvinnen, Sara Johnsens Rosemari og dokumentarfilmen Magnus, Benjamin Rees film om sjakkesset Magnus Carlsen.

Løvekvinnen er basert på romanen ved samme navn, skrevet av Erik Fosnes Hansen. Boken kom ut i 2006. Den er gitt ut i blant annet Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia og har mottatt svært gode anmeldelser. Manuset er skrevet av Vibeke Idsøe, som også regisserer filmen.
Denne store episke beretningen starter i desember 1912. I samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født i en liten norsk stasjonsby. Den lille piken er dekket av lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet. Løvekvinnen eren frodig fortelling om hvordan et barns annerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan forsøket på å fylle ensomheten med et innhold, noe ingen andre kan bestemme seg for å ta fra Eva, til slutt blir veien ut av denne ensomheten.

Rosemari handler om tv-journalisten Unn Tove som ikke klarer å velge den mannen hun er mest tiltrukket av og ender med å være utro i sitt eget bryllup. Samtidig blir en liten baby, Rosemari, født og forlatt på et restauranttoalett. Unn Tove og Rosemaris skjebner flettes sammen, og seksten år etter bryllup og fødsel drar de to ut for å finne Rosemaris biologiske foreldre. De nøster opp en historie om et ungt par fra Hønefoss som får satt kjærligheten på prøve.

Magnus Carlsen, 13 år: «Jeg håper på å bli verdensmester». Ti år senere har drømmen blitt virkelighet. Kinofilmen Magnus er den inspirerende historien om annerledesgutten som fulgte sin drøm og ble verdens beste sjakkspiller. Filmskaperne har fått unik tilgang på sjakkgeniet og følger ham i over 10 år – i opp og nedturer – med familie, venner og sjakkrivaler. Filmen ble nylig vist på filmfestivalen i Tribeca for fulle saler og gode omtaler.

Blått Lerret arrangeres av Norsk filminstitutt og er støttet av Rushprint, Storyline Studios, Norske Film, TV og spillprodusenters forening og S-film v/Film&Kino.

facebook.com/blattlerret
nfi.no

Billetter kr. 75,- +avg. på forhåndssalg / 100,- i døra