Back to All Events

Jens Bjørneboe og svikeren - Litteraturhuset Fredrikstad

JENS BJØRNEBOE OG SVIKEREN

Tirsdag 24. mai 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Jens Bjørneboe inspirerte en hel generasjon nordmenn til å stille grunnleggende spørsmål ved hva det vil si å være menneske. Det som har blitt stående som hans hovedverk, er trilogien Bestialitetens historie, der han undersøker menneskers vilje til å gjøre ondt.

[Jens Bjørneboe] Talen Svikeren ble holdt i Studentersamfundet i 1961. Her forsvarer Bjørneboe svikeren, han som går mot folkemeningen, og som av forfatteren betraktes som en forutsetning for at kulturen skal bevege seg framover. På mange måter foregriper talen den rettssaken Bjørneboe selv ble utsatt for da han noen år seinere, i 1967, ble tiltalt og dømt for å ha skrevet pornografisk litteratur. Selv betraktet BjørneboeUten en tråd som satire.

Svikeren framføres av skuespiller og instruktør Gard Eidsvold. Han er skuespiller med bred erfaring fra teater og film og er blant annet medlem av Statsteatret.

I programserien Som sagt framfører skuespillere taler hentet fra norsk samfunns- og litteraturhistorie. Programserien er utviklet av Litteraturhuset i Oslo og vi er glade for at de har gitt oss tillatelse til å tilby denne  hos oss.

Earlier Event: May 24
JENS BJØRNEBOE OG SVIKEREN
Later Event: May 25
Blått Lerret