Back to All Events

Bob Dylan 75 år

Nettverket av norske Dylan-fans kjent under navnet Norsk Dylanologisk Selskab er stolte over å kunne presentere en skikkelig feiring av Bob Dylans 75-årsdag på Parkteatret. Blant artistene som opptrer er Elliott Murphy (US), Monica Heldal og Tom Roger Aadland.

Norsk Dylanologisk Selskab har tidligere arrangert svært vellykkede konserter på Dylans 60- og 70-årsdager på Rockefeller, og er medarrangører av den årlige Dylan-festivalen på Beitostølen. Selskapets formål er å spre kunnskap om og interesse for den store rockeartisten og poeten Dylan, og å skape, opprettholde og utvikle et nyttig og sosialt nettverk for Dylan-fans i Norge. Konserter på Dylans «runde» fødselsdager er en fin måte å gjøre dette på.

Dylan har fans i alle aldre, og musikere i flere generasjoner har latt seg inspirere av ham. Derfor vil både unge, «up and coming»-navn og mer etablerte artister delta. De vil i hovedsak spille egne versjoner av Dylans sanger, men også noen egne. Disse artistene deltar:

Elliott Murphy (US) m/Olivier Durand (FR)
Amerikaneren Elliott Murphy fra Long Island ble etter sin første LP i 1972 kalt «den nye Dylan» av Rolling Stone magazine. Han har siden gitt ut over 35 album og vil i løpet av 2016 ha spilt 2500 konserter over hele verden. Han har meg seg den franske supergitaristen Olivier Durand som har vært hans faste gitarist siden midten av 90-tallet.
elliottmurphy.com

Monica Heldal

Monica Heldal albumdebuterte i 2013 med «Boy From The North», som ble overstrødd av strålende kritikker og fikk anmelderne til å hente fram ord som «klassiker», «sjangersprengende» og «tidløs». Albumet innkasserte to spellemannpriser, for beste popsolist og beste nykommer, Gramo-stipend, og 21 uker på den norske albumlista. 8. april kommer oppfølgeren «The One In The Sun».

 

facebook.com/monicaheldalmusic

 

Tom Roger Aadland m/Kjetil Steensnæs
Tom Roger Aadland har oversatt og spilt inn hele Dylans «Blood On The Tracks», og gitt ut flere andre kritikerroste plater de siste årene.
tomrogeraadland.com

Trond Ingebretsen (Bjølsen Valsemølle)
Trond Ingebretsen har vært låtskriver, vokalist og gitarist for oslobandet Bjølsen Valsemølle siden 1979. De har gitt ut flere plater, og sanger som «Vaterlands bro» og «Vålerenga kjærke» er kjente og kjære for veldig mange. Bjølsen Valsemølles siste utgivelse fra desember 2015, «Tider skal komme…» fikk toppanmeldelser i både VG, Dagbladet og Aftenposten.
bjolsenvalsemolle.no

Roy Einar Dreng
Roy Einar Dreng fra Sandefjord er en ekte singer/songwriter i americana-stil. Han har i en årrekke vært en av to ledende skikkelser i det strålende Dylan-coverbandet BobBand. Han spiller også egne låter med eget band.
facebook.com/royeinar.dreng

 

Dylan Bonanza

Dylan-coverband med medlemmer fra Junipher Greene (Øyvind Vilbo, bass), Hellbillies/ Sambandet (Lasse Hafreager, keyboards) og Ruphus (Kjell B. Larsen, gitar), samt Arild Rønsen (vokal) og Finn Håkon Borgi (trommer).

Bobcats
Et band med unge musikere satt sammen for anledningen. Disse spiller: Hogne Aasjord (Comet Kid), Steinar Glas (Einar Stray Orchestra, Astrosaur), Birger Mistereggen, Jakob Folke Ossum (Strengeplukk & Felegnukk, Stokk & Stein), Klara Lucie Østrem Ossum (Det Norske Jentekor), Torunn Østrem Ossum (tidl. Trio Mediæval), Thorbjørn André Bilstad Olsen (Strengeplukk & Felegnukk), Nikolai Storevik (Strengeplukk & Felegnukk, Purple Vase Ensemble) og Julie Ofelia Østrem Ossum (Einar Stray Orchestra).

facebook.com/Norsk-Dylanologisk-Selskab

Billetter kr. 275,- + avg.
Obs: tidlig konsertstart!

Earlier Event: May 23
BEATE GRIMSRUD
Later Event: May 24
JENS BJØRNEBOE OG SVIKEREN