Back to All Events

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen - Brygga Kultursal


21.05.16 Kl 12.00 og 16.00

22.05.16 Kl 12.00 og 16.00

DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN
Klassiker for barn og voksne i alle aldre

av Thorbjørn Egner
Terningkast 5«Du kan risikere å ha det veldig hyggelig sammen med barna.» VG
Terningkast 5 «Proft gjennomført i alle ledd.» Dagbladet
Terningkast 5«En frydefull opplevelse.» Aftenposten
Terningkast 5«Treffer småbarna midt i hjertet.» Dagsavisen
«Skikkelig godt barneteater.» Klassekampen

GLADMELDING til alle barn: Klatremus og vennene hans er tilbake!

Dette er historien om sorgløse Klatremus, flittige Morten Skogmus, listige Mikkel Rev og alle de andre dyrene som bor i Hakkebakkeskogen. Det er liten tvil om at Thorbjørn Egners kjente karakterer og sanger har fenget mange barn. Når Nationaltheatret nå fører Egner-tradisjonen videre til en ny generasjon, er det som alltid med noen av landets fremste skuespillere.

«What does the fox say?» spør Ylvis. Thorbjørn Egner hadde svaret, 60 år før spørsmålet ble stilt. Klatremus og de andre dyra i Hakkebakkeskogen ble nemlig først sendt som hørespill i barnetimen i radioen i 1953 og kom ut som bok samme år. Senere omarbeidet Thorbjørn Egner selv stoffet for teater. Forestillingen ble satt opp på Nationaltheatret for første gang i 1964. Egner var selv instruktør og tegnet scenografien. Han visste selvfølgelig godt hvordan det så ut i Hakkebakkeskogen!

I 2015 er det Kim Haugen som skal sette forestillingen i scene. Han legger vekt på å ta vare på Egners poetiske og musikalske univers, og samtidig understreke humoren og spenningen i historien. Haugens mål er at forestillingen skal engasjere og underholde like mye i dag som første gang den ble satt opp på Nationaltheatret. Når det nå er Dyrene i Hakkebakkeskogen som er teatrets store familieforestilling i høst, settes klassikeren opp for sjuende gang. Alle oppsetningene har vært spilt i den samme scenografien og med de samme sangene – hvor noen er komponert av Egner selv. Forfatteren mente at Hakkebakkeskogen kan minne om vår egen store verden: «Her finnes, liksom hos oss, en lengsel etter fred, trygghet og respekt for hverandre.»

Komponist: Christian Hartmann og Thorbjørn Egner
Scenografi og kostymer: Thorbjørn Egner.

Barna som medvirker:
Brumlemann: Jonas Jansen Ulfsby og Thomas Rikheim Fangel.
Mus: Eline Søhus Furuseth, Minda Petterson, Fanny Opheim Sampo, Karmen Spone, Ninni Spone og Mathea Kvalvåg-Andersen.
Mus og ekorn: Milla Barr Kongsteien, Kajsa Mørk Moe, Elliot Stange, Kristoffer Dyblie Erdal, Nova Huus Mjøen og Andrea Fauskanger Gundersen.

En del av Nationaltheatrets barne- og ungdomssatsing!