Back to All Events

GALLERI F15 presenterer utstillingen: TENDENSER 2016


GRAND OLD LADIES & NEW KIDS ON THE BLOCK

Tendenser 2016

19. mars - 8. juni

 

Kunstnere: Bjarni Sigurdsson (IS), Dorothea Prühl (DE), Franz Schmidt (NO), Gurli Elbækgaard (DK), Karin Blomgren (SE) & Erna E. Skúladóttir (IS), Lisbeth Voigt Durand (DK), Reinhold Ziegler (NO), Sander Wassink (NL) & Olivier van Herpt (NL), Sarah Pschorn (DE), Studio Glithero (UK), Tone Vigeland (NO), gűnzler.polmar (NO) Kurator: Gjertrud Steinsvåg (NO)


 

Utstillingen Tendenser har vært en årlig begivenhet på Galleri F 15 siden 1971, og er i dag en av de viktigste utstillingsseriene for kunsthåndverk i Norge og Norden. Fra 2016 utvides perspektivet, med det mål å styrke Tendenser som en viktig begivenhet innen europeisk kunsthåndverk. Utstillingen vil heretter arrangeres annet hvert år.

 

Tendenser 2016 «Grand Old Ladies & New Kids on the Block» undersøker to ytterpunkter i dagens nordiske kunsthåndverksscene. En fremadstormende ung generasjon av kunsthåndverkere, som uredde, og fulle av selvtillit tar plass på mange ulike arenaer (designbutikker, kunstbiennaler, kunstgallerier, interiørmagasiner, kunstmagasiner), og kaster et nytt lys på en eldre generasjon som gis tillit og respekt for sin håndverkskunnskap og historiske betydning.

 

En av våre virkelige «grand old ladies» innenfor kunsthåndverket er kunstneren Tone Vigeland. I Tendenser 2016 deltar hun med en nyprodusert utgave av skulpturen «Muster IV» som ble vist under Festspillene i Bergen i 2014. Verket er skalert opp i størrelse og vil bli plassert på plenen foran Galleri F 15.

 

Gjertrud Steinsvåg (1978) har hovedfag fra Kunstfag ved Kunsthøgskolen i Oslo og hun har studert Skapende kuratorpraksis ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun har vært leder for internasjonale prosjekter i Norwegian Crafts og prosjektmedarbeider for Pikene på Broen. I 2014/15 produserte hun utstillingen Beyond G(l)aze som ble vist i Suzhou i Japan og på KODE 2 i Bergen. Hun har vært kurator for utstillinger som In the Margins of our Minds i Dublin, Tangibilty i København og redigert og skrevet i en rekke kunstpublikasjoner. I 2016 er hun aktuell som kurator for Pottery is Back i Kunstnerforbundet og for Tendenser 2016 på Galleri F15. Steinsvåg jobber i dag som programansvarlig for bachelorprogrammet på Avd. Kunst og Håndverk på Kunsthøgskolen i Oslo.

Earlier Event: June 3
Festuka: Folk i Sarp - Gågata
Later Event: June 3
DOK:16 FREDAG