Back to All Events

Ingebjørg Bratland - Blå Grotte - 3. mars kl. 20.00

Ingebjørg Bratland har brukt store deler av 2015 til å forberede sitt nye album «Månesinn», som ble sluppet til fantastisk mottakelse fredag 6. november. Låten «Stjernene» og den nylig utgitte «Fordi eg elskar deg» har begge blitt A-listet på P1, og har markert Bratlands nye spennende musikalske retning som beveger seg fra folkemusikk mot pop. Med den nye platen tar hun steget inn i toppsjiktet blant låtskrivere og tekstforfattere, og markerer en ny side av sitt store talent! 

Anmeldelser for albumet "Månesinn" 

"Suveren overgang fra folkemusikk til pop" 
Dagens Næringsliv 

"Mer visepop - nå med gode, egne tekster." 
Dagbladet 

"Med «Månesinn» viser Ingebjørg Bratland at hun er trygg i egne sanger" 
Aftenposten 


Om Ingebjørg Bratland

INGEBJØRG BRATLAND ER KJENT FOR SIN STEMME, UNIKE SANGTEKNIKK OG FORMIDLINGSEVNE!

Som 24-åring har Vinje-bygdingen allerede en merittliste de fleste kan misunne henne! Før platedebuten hadde hun et etablert navn i folkemusikkmiljøet   – hun er kåret Nordisk mester og har vunnet NM i folkemusikk, og har flere seire i Landskappleiken som kveder.

Hun markerte seg også sterkt med sin medvirkning på H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit’s salmealbum «Sorgen og gleden», i tillegg til å synge tittelsporet på Jul i svingen-serien til NRK. I forbindelse med minnekonserten i Oslo Domkirke 30.07.2011 sang hun Nordahl Griegs Til Ungdommen a capella.

Som artist platedebuterte hun på det kritikkerroste prosjektet Heimafrå, sammen med Odd Nordstoga. Dette unike prosjektet bestod av folketoner og historiske fortellinger gjenspeilet i den norske kulturarven. I sin enkle musikalske produksjon ble albumet hyllet – og resulterte i Gull-plate (20.000 solgte) og Spellemann-pris i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk. Ikke minst resulterte samarbeidet i mer enn 150 livekonserter,  med avslutningsvis  2 utsolgte konserter  i Operaen. Paret avsluttet det suksessfylte prosjektet med å gi låten Landet imot nord til Flyktninghjelpen og deres innsamlingsaksjon våren 2014.

Hennes første soloalbum Berre meg kom i mars 2014. Låten Ingen e som du ble umiddelbart A-listet på NRK P1 og tok dette vakre vise-pop-albumet til Spellemann nominasjon i visekategorien. Albumet ble produsert av bransjeveteran Bjørn Nessjø. Platen nærmer seg gull-trofé samtidig som Bratland-låter har blitt streamet mer enn 5 millioner ganger på Spotify og Wimp. Låten På avstand ble høsten 2014 en radiofavoritt, og året ble avsluttet med julelåten Klokkene kallar og lille-julaften konserten på NRK TV 1, som ble sett av mer 1.2 millioner nordmenn. Et fantastisk karriereår kunne oppsummeres.

Den aktive artisten bruker første halvår 2015 til å forberede nytt album som forhåpentligvis vil komme høsten 2015.

Som artist har hun tatt ut kun en liten del av hennes enorme potensiale. Vi får alle gleden av og oppleve hennes nye materiale og musikalske uttrykk på konsertfronten fra siste del av 2015 og gjennom hele 2016 !