Back to All Events

Oscar Danielson - Konsert - Rød Herregård i Halden

Norgesvenn er et begrep med en rekke både heldige og uheldige assosiasjoner. Men i tilfellet Oscar Danielson kan man trygt fastslå at den sympatiske svensken er en av de aller beste vi har. Med den fantastiske låta «Besvärjelse» og en rekke kritikerroste albumutgivelser har Danielson virkelig markert seg de siste årene, også på denne siden av grensen. I november 2014 varmet han opp for Bjørn Eidsvåg i et fullsatt Oslo Spektrum, og det er langt mellom de gangene 9000 mennesker er så lutter øre som da. Kort tid etter opptrådte han da også på NRKs «Lindmo», og igjen både begeistret og fascinerte Danielsons låtunivers det norske folk.

I 2016 åker den Stockholmsfødte 44-åringen ut på soloturné. Det blir en show som lockar till såväl skratt som tårar. Ämnet är – naturligtvis – tjejer. Det blir sånger om kärlek, fulla av allvar och djupt mänskliga iakttagelser, och där emellan det nedtonade mellansnacket kryddad med dråplig humor som är Oscars signum. Det börjar med sången ”Flickorna" som handlar om det livsavgörande ögonblick när pojkarna för  första gången ser ”flickorna som gjort sig fina”. Sedan får vi följa med med från den första stapplande stegen, fram till funderingar om hur man gör för att hålla kärleken vid liv efter att en lång tid har gått och barnen börjar bli stora.