Back to All Events

Mikael Wiehe – jubileumsturne - Askim Kulturhus

I år fyller Mikael Wiehe 70 år. Naturligvis innebærer alderen ikke at han på noe vis tenker å saktne ned. Tvert om feires jubileet med en omfattende turné. Med start 6 oktober i Linköping gir Wiehe seg ut på en nesten 40 dato lang høst-turné for att spille sine mest kjente låter i ny drakt.

Den politiske overbevisningen har vært en konstant i Wiehes liv og kunstneriske virke, fra tiden som portalfigur i 70-tallets musikkbevegelse til i dag. Et patos som gjennomsyrer alt han har gjort. En tro på det lille mennesket og det store folket, på friheten og revolusjonen.

Mikael Wiehe er frittalende som få, men det er aldri noe som unnslipper hans lepper uten å være nøye gjennomtenkt og vel formulert. På samme sett er hans sanger gedigne håndverk der hver frase er overveid og hvert anslag på gitarens strenger er gjort med omsorg og kjærlighet.

Politikk er dog ikke den eneste strengen på Wiehes lyre. Samme medfølelse som finnes i de politiske tekstene finner vi også i sangene av mer privat karakter. Selv som skildrer av den allmennmenneskelige erfaringen er Wiehe en gigant.

”Vem kan man lita på?”, ”Keops pyramid”, ”Titanic (Andraklasspassagerarens sista sång)”, ”Flickan och kråkan”, ”Den jag kunde va”, ”En sång till modet”. Listen over udødelige sanger er nesten like lang som de uendelige turnéer han gir seg ut på.