Back to All Events

TONIC BREED, SCARS OG MELTDOWN - Kulturhuset Gleng

Tre flotte, lokale metalband!  TONIC BREED Bandet er et heavy/thrash metal band fra Sarpsborg. Bandet har holdt på siden 2006, og har siden oppstarten gitt ut to studioalbum, to singler og fire musikkvideoer. "Outsold", fra 2014, har fått gode plateanmeldelser, og Tonic Breed ble av P3 Pyro kåret til et av Norges mest lovende band samme år som plateutgivelsen. Tonic Breed besøkte også Glenghuset i februar: https://www.youtube.com/watch?v=HNfXW_0Heb8" SCARS Startet i 2013 av Ole Olsen (Mecalimb), og slo seg sammen med Morten Skute (Witchhammer), Torben Svendsen (ex-Mecalimb) og Cato Rostad i 2014. Scars slapp det første albumet "In Constant Suffering” 25. oktober 2014 (mikset av Toproom Studio, mastret av Dan Swanö) Scars fulgte opp utgivelsen med en video til A letter from Sam / Attack (Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=0OgCwL3DfuA Neste steg var singelen “Heart Of Emptiness” – sluppet 1. august 2015, mikset av Scars, mastret av Dan Swanö i Unisound. Bandet jobber nå med album nummer to som er planlagt sluppet i 2016 Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=0cWN1FGNSGg MELTDOWN Meltdown spiller tøff og melodiøs metal med influenser av metalcore og kombinerer dermed et voldsomt trøkk og tyngde med gode melodier. Bandet har den særegne kombinasjonen med to kraftfulle og sterke vokalister i Pat Karlsen (growl) og Thomas Arntzen Dahl (clean). Meltdown har latt seg inspirere av blant andre Killswitch Engage, Lamb of God, Five Finger Death Punch, In Flames, Pantera, August Burns Red, Parkway Drive, for å nevne noen, men gjør det hele på sin egen måte. Noen av anmeldelsene for debutplaten: "Favoritt er "Hollow" med en smakfull akustisk innledning som går over i et massivt riff som avdøde Dimebag Darrell fra Pantera nok ville ha vært stolt av. Og det sier faktisk en hel del om Meltdown". Fredriksstad Blad – 5/6 “The eight songs on 'Answers' are absolutely headbang material from beginning to end and the raw energy ensures that you'll be moving for some time. This must surely be a thrill during live performances. Heavy metal, thrash metal, power metal, for everyone there is something to find so 'Answers' must surely be able to find a big audience.” Lordsofmetal.nl - 77/100