Back to All Events

Mozarts Requiem (Sarpsborg) - Sarpsborg Kirke

Kammerkoret Schola Cantorum, solister og Det Norske Blåseensemble fremfører Mozarts udødelige Requiem i Sarpsborg Kirke fredag 4. november.  Schola Cantorum har samarbeidet med Blåseensemblet tidligere gjennom fremføringer av Messias og Juleoratoriet men dette er første gang Mozarts Requiem står på programmet. Stian Aareskjold har arrangert verket for blåseensemblets besetning. Det Norske Blåseensemble er et unikt orkester i dagens kulturliv.  Det er det eneste sivile ensemblet av sitt slag i Norge, satt sammen av 24 av landets fremste profesjonelle blåsemusikere.  Ensemblet er basert i Halden og er, med en historie tilbake til 1734, landets eldste orkester i kontinuerlig drift. Blåseensemblet satser på autentiske instrumenter fra barokken i samspill med moderne instrumenter. Schola Cantorum er blant landets fremste kammerkor og dirigeres av Tone Bianca Sparre Dahl.  Konserten fremføres også i Universitetets aula i Oslo lørdag 5. november. Medvirkende:  Det Norske Blåseensemble Schola Cantorum Caroline Wettergreen, sopran Adrian Angelico, alt Magnus Staveland, tenor Natanael Uifalean, bass Tone Bianca Sparre Dahl ,dirigent