Back to All Events

Kunnskapens Borg 2016: "St. Olav som konge og Kristus-lik helgen" - Borgarsyssel Museum - Olavs hall

Fra Olav Haraldsson i Borg til Olav den Hellige i Fødselskirken, det er litt av en reise. Det er kirkens Olav som belyses i årets siste utgave av foredragsrekka Kunnskapens Borg. Torsdag 3. november 19.00 får Borgarsyssel Museum storfint besøk av bygningsarkeolog og forsker Øystein Ekroll. Han vil snakke om Sarpsborgs grunnlegger Olav Haraldsson som helgenkonge, og fokusere på Olavskulten og pilegrimsmålet i Trondheim. Vi er glade for et Ekroll setter Sarpsborg et så flott selskap, for foredragets hele tittel er: Sarpsborg – Nidaros – Jerusalem. Olav Haraldsson som konge og Kristus-lik helgen. Øystein Ekroll jobber ved Nidaros domkirkes restaureringsarbeider. I 2015 tok han doktorgrad i Oktogenen, en av Nidarosdomens flotteste rom. Oktogenen har mellom 20 000 og 30 000 steiner, det er 18 meter under taket og Ekroll har undersøkt hver eneste stein. Vi ser frem til å møte en modig og kunnskapsrik mann. Inngang kr 120,- (inkl. avgift) Sted: Olavs hall