Back to All Events

Bjørn Vidar Solli m/ Tim Collins - Kulturhuset Gleng

Bjørn Vidar Solli Reviviscence: The Lyngør Project Volume 2 Gitarist Bjørn Vidar Solli lanserer sin nye CD "Reviviscence" og feirer dette med en miniturné som avsluttes hos Oslo Jazzforum på Herr Nilsen. Har har med seg den amerikanske vibrafonisten Tim Collins, som også spiller på den nye platen. Og et solid skandinavisk komp med svenske Daniel Franck på bass og Rådes egen Hermund Nygård på trommer. Platens fulle tittel er "Reviviscence: The Lyngør Project Volume 2" og er oppfølgeren til den kritikerroste "Aglow" som kom ut i 2014. Dette et første platen Solli gir ut siden 2004 med kun jazz standards. Han har samlet et knippe av sine favorittlåter fra helt tilbake til 1911 og fram til slutten av 50-tallet, som han har gjort sin egen vri på. ------------------------------------------------ - Bjørn Vidar Solli: Med sitt varme og intense gitarspill klarte jazzmusikeren Bjørn Vidar Solli på rekordtid å etablere seg blant landets fremste jazzgitarister. Han er utdannet fra jazzlinja ved NTNU, og har de siste årene vært bosatt i New York og Oslo som utøvende musiker med hele verden som arbeidsplass. Han har sanket strålende kritikker og priser både hjemme og internasjonalt, samt spilt med en rekke konstellasjoner hvor trioen Solid! Har vært den viktigste.