Back to All Events

Foredrag ved Sigurd Falkenberg Mikkelsen - House of Foundation i Moss - Fri entré!

«Jeg tror vi alle har hatt et øyeblikk av erkjennelse, alle vi som har bodd her ved det østlige Middelhavet de siste årene, et øyeblikk der vi forstår at det er slutt, at håpet er borte for denne gang, at det som ligger foran er mørket.»

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent de siste 5 årene. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningekrise.

Korrespondentbrevene er dokumentariske vitnesbyrd om denne perioden, med alt av håp og tro, liv og død den har inneholdt. Brevene er personlige og preget både de voldsomme hendelsene og hans egen reise som begynte da de dro som en familie på tre til Kairo i 2011 og som endte da de vendte hjem som en familie på fire i 2016.

Mer enn en fullstendig oversikt over denne viktige og omtumlede perioden i Midtøsten og Nord-Afrikas historie, er det et subjektivt gløtt inn i årene som har gått.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen (f. 1975) er utenriksreporter i NRK. Han har jobbet med Irak siden den amerikanske invasjonen og dekket også krigen mellom Israel og Hizbollah i 2006. Står bak to dokumentarfilmer og har sin akademiske bakgrunn fra Institut d`Etudes Politiques de Paris hvor han tok sin avsluttende eksamen i 2000.

Fri entré!