Back to All Events

STEIN TORLEIF BJELLA - Brygga Kultursal Halden

Tre år har gått siden Stein Torleif Bjella gav ut "Heim for å døy". I oktober er han tilbake med "Gode Liv", Bjellas fjerde soloalbum. Visekunstneren lever i beste velgående, det samme gjør melodiene, historiene og formidlingsevnen. Dager som krymper og etableringsfaser som stadig blir lengre. En etterlengta oppfølgingsprat, og kjærligheten er fortsatt ingen spøk - "korkje her ell i tettbygde strøk". 

Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. To år senere kom oppfølgeren «Vonde Visu» som sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. For albumet mottok han Edvard-prisen i klassen Tekst og musikk.  

Som liveartist har han også markert seg. «Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen. I november kan du endelig oppleve Bjellas låtunivers og dets mange sørgmodige gleder på nært hold igjen. Da tar han med seg det nye materialet ut på veien.