Back to All Events

Vigdis Hjorth & Jonny Halberg på House of Foundation i Moss

Vigdis Hjorth og Jonny Halberg

Vigdis Hjort. Photo: Chell Hill   

Vigdis Hjort. Photo: Chell Hill 

Foto: Rolf M. Aagaard

Foto: Rolf M. Aagaard

Vigdis Hjorth & Jonny Halberg på House of Foundation // 23. november, kl. 20.00

To folkekjære forfattere med nye utgivelser presenteres på House of Foundation 23. november.

Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun vokste opp i Oslo og har bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Hun er cand.mag. med fagene idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap.

Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Med Hjulskift (2007), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011), Leve posthornet! (2012) og Et norsk hus (2014) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter.

Hun ble tildelt Gyldendalprisen i 2011 for sitt samlede forfatterskap og Kritikerprisen 2012 for Leve posthornet! Romanen ble også dramatisert og ble en suksess for Riksteateret. I 2014 fikk hun Amalie Skram-prisen. Hennes siste roman, Et norsk hus, kom ut høsten 2014 til strålende kritikker. Hun ble tildelt Brages Hederspris 2014, og fikk Aschehougprisen i 2015.

«Arv og miljø er blant de beste bøkene Vigdis Hjorth har utgitt. Romanens litterære intensitet kan måle seg med Om bare (2001), dens sosiale og psykologiske dybdeboring med Snakk til meg (2010).(…) Hjorths forfatterskap vil bli stående som referanseverk for å forstå nære relasjoner mellom mennesker omkring årtusenskiftet.(…) Et riktig liv, i absolutt forstand, finnes ikke. Men jeg kan vanskelig tenke meg bedre lykter enn Vigdis Hjorths romaner, hvis man leter.» – Tom Egil Hverven, Klassekampen

Jonny Halberg, født 1962 på Jørstadmoen, bosatt i Moss, debuterte med novellesamlingen Overgang til tertiær i 1989. Halberg fikk sitt gjennombrudd med romanen Flommen (2000), som han mottok en rekke priser for. Sammen med Pål Sletaune har han skrevet manus til spillefilmene Budbringeren og Amatørene.

I Like nord for kirka – fortellinger 1994-2016 møter vi mennesker som lever røffe liv på grensen, uten å være klar over det, kjærlighetsforhold som ikke kan gjenoppstå, barn som blir vitne til livet slik det utfolder seg på fattigdommens side, kystliv i gåtefull nakenhet, samt folk som blir borte og kanskje dukker opp igjen.

Foto Halberg: Rolf M. Aagaard

Fri entré!

 
Later Event: November 23
Standup Sarpsborg november