Back to All Events

15 års jubileumskonsert med Marianne Aarum og Gjermund Titlestad - Metodistkirken i Sarpsborg

Fløytisten Marianne Aarum og gitaristen Gjermund Titlestad markerer sitt 15 års jubileum som duo med denne konserten. Det var under Olavsdagene i 2001 at de samarbeidet for første gang. Siden den gang har det blitt en lang rekke konserter, turneer, cd innspilling og enkeltopptredener. Mange av disse har vært i hjembyen, men de har også turnert så langt unna som i Japan. En rekke komponister har skrevet verk til dem, men kun et av disse har funnet veien til kveldens program - verket Sarpsborg 2016 av Carl-Andreas Næss. Kveldens konsert vil samtidig være et tilbakeblikk på de 15 årene og et framskue på hva vi kan vente oss videre. Musikken de spiller vil spenne fra det første de spilte sammen til noe de aldri har framført tidligere. Ved siden av verket til Næss vil de bl.a. framføre I.N.D.I.A. an Karsten Brustad og Sonatina av Mario Castelnuovo-Tedesco og to Mountain Songs av Robert Beaser. En av de første opptredenene våre var akkurat i Metodistkirken, sier duoen. Det er derfor ekstra morsomt å bli invitert tilbake til dette lokalet for å feire det som startet for 15 år siden. Denne konserten avslutter Jubileumsåret 2016 for Gitarkonsertserien. Det at verket Sarpsborg 2016 er med på programmet skaper en fin ramme rundt jubileumsåret vårt. Urframføringen fant sted under årets første arrangement, nemlig på den klassiske gitarens dag i februar 2016.  Om musikerne: Marianne Aarum (fløyte) og Gjermund Titlestad (gitar), begge fra Sarpsborg, begynte sitt samarbeid i 2001 da de ble invitert til å holde en konsert under Olavsdagene i byen. Dette ble en ubetinget suksess, så de bestemte seg for å fortsette med samarbeidet. Siden den gang har de spilt en lang rekke konserter sammen. Av høydepunkter kan nevnes et samarbeid med komponisten Karsten Brustad: Våren 2006 turnerte de med musikken hans, og det samme repertoaret ble utgitt på duoens førte cd i 2007. I 2008 bestilte de et timelangt verk for fløyte, gitar, sopran og orgel/piano av Karsten Brustad. Verket ble en multimedial konsertforestilling basert på tekster av Edvard Munch. Verket ble urframført i 2009 og det ble også arrangert en miniturne med det samme verket høsten 2011. I 2010 turnert de i Japan, bl.a. med konserter i Kyoto, Osaka. Marianne Aarum har sin utdanning fra musikkonservatoriet i Tromsø, Barratt Due Musikkinstitutt og Musikhögskolan i Malmö. Ved siden av samarbeidet med Gjermund Titlestad spiller hun stadig konserter som solist og kammermusiker. Hun arrangerer også fløytefestival og er styremedlem i Norsk Fløyteforum. Gjermund Titlestad er utdannet fra Østlandets Musikkonservatorium, Norges Musikkhøyskole, Royal Welsh College of Music and Drama og Universitetet i Agder, Musikkonservatoriet. Ved siden av samarbeidet med Marianne Aarum har han turnert i store deler av europa og sør-amerika med gitarduoen Duo Gvito. Han spiller også konserter som solist.
 

Earlier Event: November 20
Riksteatret: Min kamp - Blå Grotte