Back to All Events

Love of the Real - Utstilling - Galleri F 15

LOVE OF THE REAL


26. november 2016 – 18. januar 2017
Kunstnere: Heidi Bjørgan (NO), Andrea Büttner (DE), Martin Creed (GB), Ceal Floyer (GB), Brian Frænde (DK), Mette Hellenes (NO), Sofia Hultén (SE), Iiu Susiraja (FI), Anne Trægde (NO). Kurator. Maria C. Havstam


Love of the Real handler om poesien i menneskelig skjørhet og mot, og om hver dags nye mulighet til å prøve igjen.


Utstillingen presenterer verk av norske og internasjonale kunstnere. Kunsten i utstillingen kan forstås som ulike uttrykk for vår opptreden i hverdagslivet. Spørsmål knyttes til hvordan vi forholder oss til «sannheter» om det perfekte, og hvordan dette påvirker vårt syn på oss selv og hverandre. 

De ulike kunstverkene formidler intelligent, vart og varmt alternativer til dette forholdet og skaper scenarier for psykologiske og eksistensielle refleksjoner.
Begreper som verdi og virkelighet er sentrale, men også i kunsten det problematiske ordet følelser. Arbeidene er ikke ironiske, og en underliggende humor og varme er tilstede i flere av verkene.


Kunstnere som deltar:


Heidi Bjørgan (NO. f. 1970) undersøker verdien av ulikhet og det ufullkomne i en installasjon bestående av over 200 keramiske objekter.

Sterkt inspirert av den eksentriske, amerikanske keramikeren George Ohr (1857–1918), tematiserer hun mot til å være tilstede i sitt eget.


Andrea Büttners (DE. f. 1972) film Little Sisters: Lunapark Ostia presenterer oss for et nonnefellesskap som driver en spillehall i en liten fornøyelsespark i Ostia, like utenfor Roma.

Arbeidet viser et intervju Büttner gjorde mens hun tilbrakte tid sammen med nonnene i parken. Hun snakket med dem om deres arbeid og diskuterte deres holdninger til kontemplasjon, glede, spiritualitet og verdi.


Martin Creed (GB. f. 1968), vinneren av 2001 Turner Prize, er anerkjent for sin kunstneriske praksis hvor han gjennom en minimalistisk tilnærming undersøker hverdagsrealiteter og de synlige og usynlige strukturer som former våre liv.

Hans to verk i utstillingen handler om følelser og om det virkelige og det iscenesatte.


Ceal Floyer (GB. f. 1972) undersøker I lydverket ´Til I Get it Right (2005) spenninger mellom det litterære og dagligdagse.

Write here...

Write here...

Hun har bearbeidet refrenget i den klassiske melodien med samme tittel, av den amerikanske country sangerinnen Tammy Wynette (1942-1998), og omfavner her følelser av sårbarhet og potensialet for å mislykkes.

Brian Frændes (DK. f. 1988) foto-serie Attempts on finding a system kan forstås som en psykologisk og eksistensiell refleksjon over mentale og menneskelige prosesser; om hvordan vi konstant er i forandring, for å kunne eksistere i en verden som også alltid er i forandring.

Brian Frændes


Mette Hellenes (NO. f. 1964) er kjent for tegneseriestripen «Kebbelife», som handler om kunstnervenninnene Mette og Vanessa, publisert fast i blant annet Morgenbladet.

I utstillingen viser hun en ny billedserie. Mette er alene i en rød hytte i de dype skoger, rett over den norske grensen mot Sverige. Redselen for den svarte natten er overveldende.


Sofia Hultén (SE. f. 1972) jobber prosessuelt og konseptuelt med gjerne funne objekter som i utgangspunktet har en funksjon.

Disse dekonstrueres og omformes med større eller mindre endringer av dets opprinnelse. Skulpturen Indecisive Angles (V) rokker ved forventninger om stabil opprinnelse og årsakssammenheng.


Iiu Susirajas (FI. f. 1975) fotografiske selvportretter møter oss hardtslående og rett i fleisen som en motsats til den «vidunderlige» verden av suksess.

Med sin sterkt overvektige kropp avdekker hun et kroppslig forhold som står i sterk kontrast til idealet av en kvinne.


Anne Trægde (NO. f. 1968) viser tredimensjonale miniatyrfigurer som skisser eller opplag. Hver figur er utformet i en lett modeller bar papirleire som hun alltid har for hånden.


Prosessen er en metode for å krystallisere tanken, så nærme tanken og følelsen som mulig.

Informasjonskonsulent i Punkt Ø, Mari Kolsrud Hustoft mkh@punkto.no, eller kurator Maria C. Havstam. E-post: mch@punkto.no mobil: 922 68 408.


Utfyllende informasjon om utstillingene på www.punkto.no
Vi gjør oppmerksom på at utstillingsmontering pågår til fredag 25. november.
Takk til forlegger, forfatter og polfarer Erling Kagge for utlån av Ceal Floyers lydverk ´Til I get it right 2005


PROGRAM FOR ÅPNING AV UTSTILLINGEN LOVE OF THE REAL


ÅPNINGSTALER: Dir. Dag Sveinar, kurator Maria C. Havstam og psykolog Cecilie Benneche
MUSIKALISK INNSLAG: Ny Musikk Østfold: Torun Stavseng (cello) soloverk “Vuggesang” (2016), av komponist Tyler Futrell.


PERFORMANCE/STUNTPOESI
«Botanisk hage» av Fredrik Høyer, kl. 14.30 i 1. etg på Galleri F 15


GRATIS TAXI FRA MOSS STASJON
Kl. 13.15: Felles taxi fra Moss stasjon til Galleri F 15
Kl. 16.00: Retur fra Galleri F 15 til Moss stasjon
Påmelding til se@punkto.no innen torsdag 24. nov. kl. 12.00
GRATIS OMVISNING hver søndag kl. 14.00.
Punkt Ø er fylkesgalleri for Østfold og driver Galleri F 15 & Momentum-Nordisk biennale for samtidskunst. ww