Back to All Events

Slottet i sanden - sanger fra Midtøsten - Sarpsborg scene


Velkommen til en unik opplevelse med musikk som krysser landegrensene! Sarpsborg scene er spesielt stolt av å kunne presentere Rikskonsertenes forestilling «Slottet i sanden». Gjennom en hel uke skal Rikskonsertene framføre forestillingen for elever ved grunnskolene på Sarpsborg scene, og torsdag 17. november vises forestillingen også for et voksent publikum. "Slottet i sanden" har undertittelen «sanger fra Midtøsten». Den er et kulturelt møte mellom Palestina, Jordan og Norge, med musikere fra alle nasjonene. Som vennskapsby for den palestinske byen Betlehem, og kopien av Olavssøylen fra Fødselskirken i Jesu fødeby, passer denne forestillingen spesielt godt i Sarpsborg. I tillegg til Sarpsborg scene spilles forestillingen kun på Den Norske Opera i høst. Langt inne i Jordans glovarme ørken ligger klippebyen Petra. Byen er hogget ut av sandstein, og lå i hundrevis av år skjult for verden. Musikerne i denne konserten leter seg frem til oldtidsbyen, og utforsker rommene i det røde eventyrslottet. Musikere fra Palestina, Jordan og Norge spiller barnesanger, folketoner og ny musikk fra Midtøsten, og forteller historien om lille Laila som drømmer om å reise til Petra. Medvirkende: Nasser Salameh (perkusjon) Moayad Mousa (fiolin) Tareq Jundi (oud) Hildegunn Øiseth (trompet, bukkehorn) Svein Schultz (el.. bass) Laila Sabbagh (sang) OBS! Etter konserten blir det samtale i serien "Folkets røst", der temaet er situasjonen i Midtøsten. Journalistene Erling Rimehaug og Odd-Karsten Tveit har begge lang erfaring med å dekke Midtøsten-konflikten. Samtalen ledes av NTB-journalist Mats Rønning, arrangeres i samarbeid med Sarpsborg bibliotek og finner sted i Folkets Bar (kun 50 billetter).  Billetter får du tak på denne lenken. Alle som kjøper billett til konserten får billett til samtalen til redusert pris. For å utløse rabatten, benytter du promokoden som er trykket på billetten!
 

Earlier Event: November 17
SUNDE & BJØRNOV