Back to All Events

Folkets røst med Erling Rimehaug og Odd-Karsten Tveit - Sarpsborg scene

Sarpsborg bibliotek, Olavsdagene og Sarpsborg scene har gleden av å invitere til en serie med opplyste samtaler under overskriften "Folkets røst". Denne første kvelden er temaet Midtøsten, og vi har invitert to av presse-Norges fremste kjennere av området til Folkets Bar på Sarpsborg scene: Erling Rimehaug er historiker, journalist og avisredaktør. Han har skrevet en rekke bøker, flere av dem er oversatt til svensk og dansk. Rimehaug har et nært og engasjert forhold til både israelere og palestinere og har dekket konflikten som journalist og redaktør i mer enn 30 år. I 2015 ga han ut boka Ett land - to folk. Hvordan jøder ble israelere og arabere ble palestinere på Vårt Land forlag. Odd-Karsten Tveit har dekket Midtøsten-konflikten i snart 40 år. Han har vært NRK-korrespondent der i flere perioder og har skrevet en rekke prisbelønte bøker om emnet. Med sin store kunnskap og rike kildetilfang er han utvilsomt en internasjonal kapasitet på Midtøstens moderne historie og konfliktens politiske betydning. Han har vunnet Cappelens dokumentarpris, vært nominert til Brageprisen og også vunnet Brageprisen. I 2015 utga han boka De skyldige til fantastiske kritikker, og han er nå aktuell med boka Salongen i Jerusalem. Tro, krig og spionasje på Kagge forlag. Rimehaug og Tveit skal samtale om Midtøsten, og trekke de historiske linjene fram til dagens konfliktsituasjon, der også flyktningkrisen og flere terroranslag i Europa har blitt en del av bildet. Og hva med menneskene som lever i området? Har de samme syn på konflikten som sine ledere? Til å lede samtalen kommer NTB-journalist Mats Rønning, selv historiker og med lang erfaring fra politisk journalistikk. Kl. 19.00 inviterer dessuten Sarpsborg scene til forestillingen "Slottet i sanden - sanger fra Midtøsten". Den er et kulturelt møte mellom Jordan, Palestina og Norge, med musikere fra alle nasjonene. Ved å kjøpe billett til forestillingen får du 40% rabatt på samtalen senere på kvelden. I tillegg håper vi at du sitter igjen med økt kunnskap og flere perspektiver om dette sentrale området i verdenshistorien. Velkommen til en helaften om Midtøsten! 

Earlier Event: November 17
Comet kid - Litteraturhuset Fredrikstad
Later Event: November 18
Sunde & Bjørnov - Sarpsborg scene