Back to All Events

Ronni Le Tekrø på Månen - Gamlebyen Kulturhus

Ronni Le Tekrø er en av norges fremste gitarister, og han er også en dyktig komponist og produsent. Han er mest kjent som den drivende kraften bak heavy metal-bandet TNT som hadde stor suksess i blant annet USA og Japan på 80-tallet. Superhit`n ”10 000 lovers”ble vist i et eget program på NRK1 med navnet ”Landeplage” (LNDPLG) med Ravi som programleder.

 

Ronni Le Tekrø har også gitt ut flere soloalbum, samarbeidet med Terje Rypdal og spilt i bandet Vagabond. Han har siden 80-tallet vært en av verdens mest innflytelsesrike heavy-gitarister. Han ble rangert på topp 10 i okt. 89 av ”Guitarplayer Magazine” (Nå kjent som Guitar World). Tekrø ble også kåret til en av verdens topp 25 kultgitarister i februar 2009. Blant de som har latt seg inspirere av Tekrøs svært så ekspressive stil er Ozzy Osbournes gitarist, Zakk Wylde. I 2009 turnerte Ronni sammen med supergitaristene Mads Eriksen og Terje Rypdal under navnet N3- Norwegian3 til overveldende kritikker. 

 

Ronni Le Tekrø fikk Spellemannprisen i 1987 i klassen rock sammen med TNT for albumet Tell No Tales, Gammleng-prisen i klassen pop/rock i 2000, Oppland fylkeskommunes kunstnerstipend i 2000 og Vestre Totens kulturpris i 2001. Tekrø har de senere årene etablert eget musikkstudio på et gårdsbruk på Nyhagan i Vestre Toten med navnet Studio Studio. Studioet og omgivelsene rundt ble brukt som innspillingssted for TV-serien Rockeskolen på TV2 høsten 2007. Tekrø bidro selv som «rektor» på Rockeskolen, hvor han lærte klassisk skolerte ungdommer hvordan rock skal utføres på den riktige måten. Programmet har samme konsept som britisk fjernsyns School of Rock med Gene Simmons som rektor.

 

I disse dager er Ronni aktuell med album-triologien «Mein Ampff» som er hans nyskapende soloprosjekt.