Back to All Events

Fredrikstad Animation Festival 2016 - Fredrikstad Kino og Litteraturhuset i Fredrikstad


Årets utgave av Fredrikstad Animation Festival vil gå av stabelen torsdag den 10. november til søndag den 13. november, med, som vanlig, Fredrikstad Kino og Litteraturhuset som festivalarenaer.

Filmpåmeldingen til det nordisk-baltiske konkurranseprogrammet åpner den 1. juni og frist for påmelding er 1. september i år. Hvilke filmer som blir valgt ut blir klart i midten av oktober, sammen med resten av festivalprogrammet. 


Fredrikstad Animation Festival er Nordens eldste og største animasjonsfestival, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. En av grunnpilarene er vår nordisk-baltiske konkurranse for animert kortfilm med utdeling av vår egen pris, Golden Gunnar. Festivalen er også en av ni animasjonsfestivaler som nominerer film til den prestisjetunge europeiske animasjonsprisen Cartoon d’Or. Hvert år inviterer festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og aktører fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere besøkt festivalen. Festivalen er en faglig arena for animasjonsbransjen, og er også viktig for studenter og utdanningsinstitusjoner innenfor animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon.
I år vil bla. Gunnar Wille og to ganger Oscar nominerte Konstantin Bronzit gjeste festivalen.

English:
Fredrikstad Animation Festival is the oldest and largest of its kind in the Nordic region, dating back to 1994 and the festival Animerte Dager in Oslo, Norway. The annual festival now takes place each November in the town of Fredrikstad, outside of Oslo. One of the cornerstones of the festival is the Nordic-Baltic animated short film competition, with the awarding of the prize known as the Golden Gunnar. FredrikstadAnimation Festival is also one of the nine animation film festivals that nominate films for the prestigious European animation award Cartoon d’Or. The festival is a professional arena for the animation industry as well as being an important event for students and educational institutions within animation, graphic design and digital media production. Each year, top animation industry professionals hold seminars and lectures, and the festival has previously hosted guests from famous studios such as Pixar, Disney and Aardman.
This years guests include Gunnar Wille and two times Oscar nominated Konstantin Bronzit.

Festivalen arrangeres 10.-13. november på Fredrikstad Kino og Litteraturhuset i Fredrikstad. 
Billettpriser legges ut her: http://animationfestival.no/nb/om-oss/billetter/ 
Hjemmeside hvor programmet legges ut i slutten av september: http://animationfestival.no/nb/