Back to All Events

LARS OLE KLAVESTAD – BOKLANSERING «FRA FREDAGSHØLET TIL ISEGRAN» - Litteraturhuset Fredrikstad

Torsdag 27. oktober 2016
Klokken : 18:30 - 20:00

Pris: Gratis
Sal: Egalia
Arrangør: Gyldenstierne forlag og Litteraturhuset Fredrikstad i samarbeid med Fredrikstad Historielag, Borge og Torsnes Historielag, Kråkerøy Historielag, Onsøy Historielag og Hvaler Kulturvernforening

Fredagshølet, Glufsa, Møkkalassa, Mærrapanna, Glade hjørne, St. Croix, Husløs, Tomb, Fuglenebb og Isegran. Mange undrer seg over hva stedsnavnene våre kommer av. Bli med på lanseringen av årets store lokale praktbok. For første gang er historiene om de mest kuriøse stedsnavnene i Fredrikstad, Hvaler og Råde samlet mellom to permer. Her er all folketradisjonen som knytter seg til flere hundre navn, og her er det meste om navnenes faktiske betydning.

Landskapsarkitekt, billedkunstner og lokalhistoriker Lars Ole Klavestad har samlet inn og forsket i lokale stedsnavn i 25 år. Denne gangen har han trukket fram de mest kuriøse navnene. Den unike dokumentasjonen inneholder navn fra skjærgården, byen, lokalsamfunnene, jordbrukslandskapet, skogen og marka.

For to år siden kom Klavestad ut med boka «Arkitekturen i Fredrikstad». Han har fulgt opp med et nytt praktverk på 570 sider, fylt med spennende historie og vakre bilder.

Bli med på boklansering og hør Lars Ole Klavestad forteller om våre mest kuriøse stedsnavn og viser bilder av de forunderlige plassene. Her avsløres hemmelighetene om våre kjære stedsnavn.

Arrangementet er gratis og er åpent for alle.

Earlier Event: October 27
Gressvik seniordans - Kiwanishuset
Later Event: October 27
Kulturkveld - Skjærhalden