Back to All Events

Like for Like Akershus teater - Askim Kulturhus

William Shakespeare

En musikalsk komedie om sex, korrupsjon og maktmisbruk
LIKE FOR LIKE byr på et musikalsk lystspill hvor handlingen utspiller seg i en by hvor en leder sliter med å holde orden blant byens innbyggere. Han gir makten til Lederen Angelo som innfører pietistiske og strenge lover. Dette viser seg å være påbud som Lederen selv sliter med å følge. Det oppstår en rekke komiske situasjoner som omfatter alt fra korrupsjon, maktmisbruk og sex. Hør bare: Claudia dømmes til døden for å ha ligget med sin forlovede Julius, og Madam Overkants bordell blir stengt, samtidig som hennes hallik Pompey, blir ansatt i staten som bøddel. Og alt dette mens alle – inkludert Angelo selv – gjør kur til den vakre Apollonus.

Klarer den virkelige Lederen å redde Claudia fra døden, ved å bytte ut Apollonus med Mariana i siste øyeblikk? Eller vil den enfoldige Konstabel Klang, klare å arrestere Lederen for utuktig omgang med en tallerken fikner? Alt vil bli avslørt i komedien LIKE FOR LIKE!

I året som marker 400 år for William Shakespeare sin dødsdag, spilles fortsatt hans skuespill med stor aktualitet over hele verden! LIKE FOR LIKE er intet unntak!

Oversettelse og regi: Kenneth Dean
Skuespillere: Terje Ranes, Geir Robsrud, Kim Strømmen, Sveinung Oppegaard, Elisabet Hagli Aars, Bjørn Moan, Christian Hestø og Elisabeth Dahl.
Produsent: Akershus Teater
Scenografi og kostymer: Brage Jonassen
Musikk: Gaute Storaas
Plakat: Stig Håvard Dirdal
Spilletid:2 timer og 15 minutter inkludert pause