Back to All Events

TRI-X: FRA SOMMERFLØRT TIL NATTEFROST - Litteraturhuset Fredrikstad

Pris: 200.- Billettsalg ved døra.
Sal: Egalia
Arrangør: TRI-X

Audiovisuell konsert med norsk poesi og ”eksotiske” tekster tonesatt med elementer fra vise, pop, jazz og klassisk. TRI-X består av de tre kvinnelige solisteneDesirée Ulvestad-Grandahl, Renate Gjerløw Larsenog Marit Mossik, samt gruppens leder og komponistAsgeir Midthjell.

Musikken er vakker, melodiøs og allsidig, mye av den er nyskrevet og blir fremført for første gang.

Tekstene skildrer i denne konserten livets og kjærlighetens lyse og mørke sider. I avdelingen Sommerflørt får vi blant annet en smakebit av en tonesetting av Salomos Høysang. En mer inderlig og utbrodert beskivelse av en forelskelse finnes knapt i verdenslitteraturen. TRI-X har der invitert Morten Gjerløw Larsen til å synge den mannlige hovedstemmen, Renate synger den kvinnelige.

I Nattefrost-sekvensen er sentrale tekster Hans Børlis skildringer av vintermørkets melankoli, samt en gammel indisk tekst som frodig og burleskt skildrer kroppens forgjengelighet. Men det blir også tekster som minner om at etter mørke kommer lys, og etter vinter vår.

Siden Midthjell også er billedkunstner, ønsker han at flere kunstarter kan fungere i et samspill. Hver sang blir ledlaget av kunstverk som vises på storskjerm. Mange av bildene er av kjente profesjonelle Fredrikstadkunstnere.

Konserten er støttet av Fredrikstad kommune.

200.- Billettsalg ved døra.