Back to All Events

Svein Gundersen - et musikalsk liv - Litteraturhuset i Fredrikstad

Torsdag 13. oktober 2016
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: X+Chi AS og Litteraturhuset Fredrikstad 

Svein Gundersen reflekterer over et musikalsk liv som har vart nesten like langt som hans eget. I intervjusamtale med Kai Lofthus forteller den Kråkerøy-baserte musikeren, komponisten og produsenten historier og fremfører snutter av melodier som har gjort utallige artister til norsk folkeeie.

Listen over artister og plater Svein Gundersen har bidratt på tar for lang tid å liste opp. Det er tilstrekkelig å nevne legender som Aunt Mary, The Pussycats, Cornelis Vreeswijk, Sølvguttene, DDE, Jørn Hoel, Sissel Kyrkjebø, Halvdan Sivertsen, Ketil Bjørnstad, Trond Granlund, Bjørn Eidsvåg, Wenche Myhre, Anita Hegerland, Mikis Theodorakis og Arja Saijonmaa. Han skrev musikken til 13 av Wam & Vennerøds filmer, og har bidratt til å glede hundretusenvis av barn gjennom Olsenbanden Jr På Rockern + Cirkus og musikalen Jungelboken. På 90-tallet var han musikkprodusent i flere av NRKs største underholdningsprogrammer (Rondo, Wiese og Tande P). FFK-sangen For Fredrikstad, som synges før hver hjemmekamp på Stadion, er det han som komponerte melodien til.

Velkommen til et arrangement med underholdende og sterke historier for alle som er interessert i musikk og norsk musikkhistorie.

Svein Gundersen har blant annet skrevet musikken til «Har en drøm».