Back to All Events

Ann Iren Buran - The Wait - Punkt Ø Galleri F 15


Ann Iren Buran - The Wait - Punkt Ø Galleri F 15

Ann Iren Buan The Wait (1.etasje)

Annette Kierulf og Caroline Kierulf

Tidsmaskinen

Et utvalg overskrifter fra Alle kvinners blad 1943-54

Blind dialog (2. etasje)

 

3. oktober – 22. november 2015

Ann Iren Buan er en ettertraktet ung kunstner som har høstet stor anerkjennelse for sine skulpturelle tegninger. Hun stiller ut i inn og utland, og deltok nylig i Astrup Fearnley Museets gruppeutstilling Ny Norsk Abstraksjon. I utstillingenThe Wait presenterer Ann Iren Buan nye arbeider, skapt i nær relasjon til utstillingsrommene. Arbeidene kan betraktes som subjekter som opptar rommet i likhet med betrakterens kropp. Denne opplevelsen blir særlig tydelig i en stor skulptur hvor papir fra enorme ruller får en skulpturell karakter. Tegning på tegning er limt sammen og skaper en solid enhet. Skulpturen er montert på gulvet i midtrommet i galleriets første etasje, og møter publikum som en kraftig, men samtidig subtil konkav vegg, eller flate. Skulpturen står der nesten som en ruin med spor av tid og slitasje, en ugjenkallelig bevegelse mot forfall.

Ann Iren Buan (f. 1984, Stjørdal) er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og China Art Academy, Hangzhou.

Buan har hatt separatutstillinger på blant annet Kunstnerforbundet og Akershus Kunstsenter. Kommende utstillinger inkluderer Artissima (Italia), Stavanger Kunstmuseum og A Palazzo Gallery (Italia).

Annette og Caroline Kierulf jobber individuelt innenfor et felles prosjekt der tresnittet står sentralt. I denne utstillingen tilføres også et utvalg objekter og skulpturer i ulike materialer. Duoen omtales som spesielt interessant på grunn av deres «nye» tilnærming til populærkulturen og et kunstnerisk uttrykk som kombinerer tekst og bilde.  De er ledende aktører for revitaliseringen av grafikkmediet i Norge og innholdsmessig kretser verkene ofte rundt temaer som økonomi, økologi og feminisme. Estetiske koder, verdier, livsstiler og emosjoner undersøkes, - gjerne med en god dose underliggende humor og ironi.

Annette Kierulf (f. 1964) og Caroline Kierulf (f. 1968) er begge utdannet ved Kunst og Designhøgskolen i Bergen, hvor de jobber som henholdsvis professor og førsteamanuensis. De er søstre og har samarbeidet om utstillinger og prosjekter siden 1996.

Kurator for utstillingene; Maria C. Havstam