Back to All Events

Nes Lenseteater: "Det andre landet" - Forestillingen spilles utendørs ved vakre Nes Lensemuseum


Få billetter igjen!


DET ANDRE LANDET

Et teaterstykke om Thea Foss.

Husmannsjenta fra Eidsberg
som ble gründer i USA.
Spilles på Nes lensemuseum
i Skiptvet, Østfold.

Torsdag 27. Aug kl. 18.00 PREMIERE
Fredag 28. August kl. 18.00
Lørdag 29. August kl. 15.30 og 19.00
Søndag 30. August kl. 15.30 og 19.00


Nyttig Info:

 

Ælvelangs:
Halvannen time før hver forestilling.

Utstillinger, mat og kaffe, musikk, miniteater, guidet tur på søndag og mye annet.

Billetter:
www.neslenseteater.no,
Skiptvet servicekontor,
og ved inngangen.

Kr. 250,- for voksne
Kr. 100,- for barn

Billettsalget er i gang!
http://neslenseteater.no/nes-lenseteater/billetter/


 

Om teaterstykket:

DET ANDRE LANDET

 

Stykket handler om husmannsjenta Thea Foss (1858 – 1927) fra Eidsberg, som ble gründer i USA. Fra hjembygda ved Glomma gikk ferden til byen Tacoma i staten Washington. Der tok hennes mann, husmannsgutten Andrew Foss fra Marker, imot henne og barna i et hus han hadde bygget på en flåte.

Theas geni var evnen hennes til å tenke hvem er jeg, hvor er jeg, hvem trenger meg her/nå? På flåten, med den aller beste utsikt til havna, så hun behovet for frakt mellom land og skutene som lå til anker. Hun kjøpte en robåt, solgte den og kjøpte en ny, beholdt etter hvert en båt og kunne starte frakttrafikk.

Andrew var snekker, han gikk inn i bedriften, likeså søsken og nevøer hjemme fra Østfold. Andrew ble etter hvert konstruktør av en dråpeformet taubåt som kunne buksere store skip. For FOSS BOATHOUSE fulgte med tiden: Hvordan gjøre seg nyttig etter seilskutetiden? Los-virksomhet for store skip og tauing av tømmerslep inngikk etter hvert i familiebedriftens tjenester.

 
Earlier Event: August 9
AKERØYADAGEN
Later Event: August 27
Båthusrevyen 2015 – No 10