Back to All Events

Geiteberg Folk Festival 2015 - Geiteberg Gård


Lørdag 6. juni

Geiteberg Folk Festival 2015. Internasjonal folkemusikkfestival

STED: Geiteberg gård, Tomter

Festivalpass kun kr 500,-
Fredagsbillett kr 350,-
Lørdagsbillett kr 350,-

Billetter HER.

Info fra arrangør: 

Fredag 5 juni:

8pm - Fromseier Hockings (Denmark)

9pm - Barulle (Isle of Man)

10:30pm - Store Norske Seeger Sessions(Norway/Sweden)

 
Lørdag 6 juni/

10am - 3pm - Folkemusikkseminar for barn og unge
Spiller du fiolin, bratsj eller trekkspill? Felekurs for barn alder 8-13 år (Bør ha spilt minst 1.5 år). Flere nivåer. Morsomme låter læres på gehør uten noter! Instruktører: Fra folkemusikktrioen «Kjerringrokk» kulturskolelærerne Elisabet Olhans og Marianne Tomasgård (fele og bratsj), og kulturskolelærer Stian Aase (trekkspill). Seminaret er gratis for elever ved kulturskoler i Follo og Østfold. Påmelding til elisabet.olhans@gmail.com
Oppgi navn, alder og spillelærer.12pm - 3pm - Visekurs 
med Ingunn Skjelfoss. 
Bli bedre kjent med Østfolds folkemusikalske skatter! Ingunn Skjelfoss lærer bort folkelige viser fra Østfold. Slåttestev, middelalderballader, skjemtevers og voggeviser. Lær også om folkelig sangstil og stemmebruk, som er naturlig og individuell, så dette kurset er for ALLE! 

Påmelding til: kjetil@geiteberg.no

 Late afternoon and night time events:

4pm - McKerron Brechin Ó hEadhra (Ireland/Scotland)

4:30 - Ingunn Skjelfoss (Norway)

5pm - Foghorn (England/Norway)

6pm - Bjørgo og Reistad (Norway)

7pm - Sunniva Berg & KuLokkCall (Norway)

8pm - Doggerland med Jenny Gustafsson(England/Sweden)

9pm - Dallahan (Ireland/Scotland/Hungary)

11pm - Party session med festivalmusikere, ledet av McKerron Brechin Ó hEadhra.
Music, Song and Dance with McKerron Brechin Ó hEadhra and Guests.  

Folkemusikken fra Østfold

Under årets festival får vi flere gode eksempler på den levende folkemusikktradisjonen her i Østfold. Sunniva Berg & Kulokkcall fremfører Østfoldmusikk fra sin nye CD, og Inngunn Skjelfoss gir oss lokale viser, blant annet her fra Geiteberg(!) som hun har samlet inn gjennom sitt mangeårige arbeid med folkemusikk og sangtradisjoner fra Østfold.

I tillegg vil trioen Foghorn fra Fredrikstad gi oss shantys og sjømannsviser med lokalt opphav. Dette er en del av Østfold musikkråds lansering av en ny notesamling "Blåmyra". Det er nettopp Østfold musikkråd som har gått i bresjen for å bringe vår lokale musikktradisjon fram i lyset. De arbeider med innsamling, kartlegging, registrering, arkivering og formidling av folkemusikken fra Østfold. Mer info: http://www.geitebergfolkfestival.com/