Back to All Events

Sykt Frisk - Litteraturhuset Fredrikstad

SYKT FRISK – STILETT GÅR VISITT I HELSE-NORGE

Torsdag 28. mai
Klokken : 19:30 - 21:30

Pris: 200
Sal: Egalia
Arrangør: Stilett
Varighet: Ca. 2 timer inkl. pause.

Billetter kan kjøpes HER.

Etter 25 utsolgte forestillinger på Oslo Nye Teaterkjeller’n i 2013, og turneforestillinger i Hamar, Dale og Ålesund, kommer Stilett nå til Fredrikstad med forestillingen cabaretforestillingen SYKT FRISK – Stilett går visitt i helse-Norge

«.. vittig, poengtert og skarpt, og musikalsk sett er det et kunststykke uten like»
Hamar Arbeiderblad om Sykt frisk.

Stiletts cabaret er en musikalsk-satirisk rutinesjekk av helse-Norge. Ferden går via ekstremdietter og ekstrem nedskjæring, pasienttransport og kommunestrid – til de store spørsmål om liv og død. I «verdens beste land» kan vi trene i arbeidstiden, og har råd til å sette kjæledyrene på lykkepille. Til filmen Sicko forkastet Michael Moore opptakene fra Norge, siden han mente at ingen ville tro på at det fantes et land med så gode støtteordninger og helsevesen. Det ville virke useriøst. Samtidig bringer avisene stadig personlige vitnesbyrd om kjølige fastleger, meningsløst byråkrati, milliardkutt og hjerteskjærende scener i eldreomsorgen. Flere og flere kjøper seg ut av de offentlige helsekøene. Hva kan det være, doktor? Er noe råttent i Norges rike, eller er det bare vi som er blitt en gjeng bortskjemte sytepaver? Stilett består av sju profesjonelle sangere som de siste årene har rendyrket cabaretsjangeren basert på Hanne T. Asheims tekster og musikk. Deres siste forestilling Griseflaks – Stilett forteller oljeeventyret ble spilt i Oslo Nye Teaterkjeller’n en rekke ganger i 2011.

Hanne T. Asheim er en kritikerrost tekstforfatter og komponist. Hun skriver i en humoristisk og satirisk stil, og trives aller best når humoren har noe på hjertet. Hun brenner for cabaretsjangeren, og har dyrket den i sine egne prosjekter (Sjel&Showtime, Helvete er de andre, Kjellercabaret) i tillegg til å skrive for artister som Simon & Stig, Bjarte Hjelmeland og Lene Kongsvik Johansen. Nummeret Enkeltindividets protestvise vant Komiprisen for «Årets nummer» i 2009. De siste årene har hun tilbragt mye tid på Oslo Nye Teater, og blant annet laget forestillingene Tro, håp og terningkast og Kjellercabaret 1- 3 i tillegg til Griseflaks.

Med: Hege Eide Vik * Signe Sannem Lund* Liv Anna Hagen * Anne Cecilie Røsjø Kvammen * Anne Marte Slinning * Johanne Hagen * Anna-Karin Munkejord

Pianist: Thomas Knudsen Regi: Karina Aase Manus, tekst og musikk: Hanne T. Asheim.

Forestillingen er støttet av: Norsk komponistfond, Norsk Kulturråd, Tekstforfatterfondet, Fritt Ord og Fond for utøvende kunstnere.