Back to All Events

DOK:15 - Festival - Litteraturhuset Fredrikstad


DOK:15 - Festival

Torsdag 4. juni - Fredag 5. juni
Klokken : 17:00 - 01:00

Pris: Festivalpass/dagpass
Sal: Egalia
Arrangør: DOK:15

DOK:15 setter fokus på etikk i fotojournalistikken og bildedekningen av 22. juli. Møt også den ferske World Press Photo-vinneren Mads Nissen og flere av verdens beste dokumentarfotografer.

PROGRAM TORSDAG 4. JUNI

Kl 17.00-18.15: Sarker Protick og Munem Wasifskildrer hjemlandet Bangladesh med særpreg og nærvær (krever dagpass/festivalpass). www.munemwasif.com og www.sarkerprotick.com

 Kl 19.00-20.00: Diana Markosian dro tilbake til Armenia på søken etter en far hun aldri hadde hatt. ‘Inventing my Father’ er en personlig dokumentar som markerer en ny retning i en ung dokumentarfotografs liv (krever dagspass/festivalpass). Egalia, Litteraturhuset Fredrikstad. www.dianamarkosian.com

Kl 21.00-22.00: Mads Nissen vant World Press Photo tidligere i år, den gjeveste prisen innen fotojournalistikk. Hør historien bak bildet og bli kjent med Danmarks fremste bildeforteller (krever dagpass/festivalpass). Egalia, Litteraturhuset Fredrikstad. www.madsnissen.com

Kl 22.00-01.00: Fest på Litteraturhuset Fredrikstad. Forfriskninger og musikk på byens fineste takterasse.

PRISER

Ordinær-pris: Festivalpass - 890 kr 

PK-medlem: Festivalpass -  690 kr

Student: Festivalpass - 490 kr  (Studentbevis må forevises ved henting av billett)

Festivalpass gir fri adgang til alle arrangementer alle tre dager

NB: Rabattprisene på festivalpass gjelder frem til 1. april. Etter denne datoen vil prisene øke.

DETTE ER DOK:15

Fotofestivalen arrangeres 1.-7. juni i Fredrikstad. I år er det tiende gang Pressefotografenes klubb (PK) kan invitere til sin anerkjente DOK-festival. Samtidig er det 20 år siden fotojournalistutdanninga ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ble etablert.

-  Pressefotografenes klubb og DOK-festivalen er stolt over å være vertskap for fotojournalistutdanningens jubileumsarrangement. I tillegg til det tradisjonelle kveldsprogrammet og fagseminarer på Litteraturhuset i Fredrikstad blir det en fagdag regi av høgskolen fredag 5. juni med fokus på etikk i fotojournalistikken, forteller Sveinung Uddu Ystad, leder i Pressefotografenes klubb.

Med utgangspunkt i norske medier dekning av terroren 22. juli 2011 kommer fagdagen til å sette fokus på presseetikk både nasjonalt og internasjonalt. Blant gjestene er Taslima Ahkter, fotografen som tok det verdenskjente bildet av det døde paret som omfavner hverandre i ruinene av tekstilfabrikken som kollapset i Dhaka i Bangladesh i 2013.

- Publikum kommer til å bli utfordret i forhold til sin egen bevissthet om fotojournalistikkens rolle og pressens samfunnsoppdrag, med utgangspunkt i norske mediers dekning av 22. juli-terroren. Spesielt spennende blir det å se og høre hva medier og fagmiljøer utenfor Norge  tenker om det arbeidet som ble gjort av norske fotojournalister, sier Ystad.

Men allerede torsdag 4. juni får publikum et møte med World Press Photo-vinner Mads Nissen. Han kommer blant annet til å vise sin fotodokumentar om homofili i Russland. Samme kveld er den amerikansk-russiske fotografen Diana Markosian på plass for å snakke om det prisbelønte prosjektet «Inventing My Father».

Fredag kveld står det prisvinnende, britiske fotografparet Vanessa Winship og George Georgiou på scenen. Winship kjent for sine ikoniske svart-hvitt-portretter fra Øst-Europa, Georgiou for sine dokumentarprosjekter fra blant annet Balkan og Tyrkia.

Lørdag blir det fagseminarer på dagtid med fokus på teknikk, før det hele avsluttes med et møte med norsk dokumentafotografi , Magnum-fotografen Moises Samans gripende fotoreportasjer fra Syria og israelsk-fødte Michal Chelbins subjektive portrettbilder som grenser mellom fiksjon og dokumentar.

- Det blir en festivaluke som tydelig kommer til å sette sitt preg på byen, men utendørs fotoutstillinger av blant andre Mads Nissen og Sarker Protick, foredrag med verdens beste dokumentarfotografer og lærerike fagseminarer både for profesjonelle og ivrige amatører, sier Ystad.

DOK:15 er støttet av Norsk Journalistlag, Fritt Ord, Viken Filmsenter og Fredrikstad kommune.