Back to All Events

Fredrikstad filosoficafé - NEI BETYR NEI

Fredrikstad filosoficafé - NEI BETYR NEI

Mandag 27. april
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 120
Sal: Thygesen
Arrangør: Kommunalt Foreldreutvalg/Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter kan kjøpes HER. 

Mener man at en jente i bobledress på skiferie et mer «verdig» offer enn en jente i bikini på en strand? Mener man at en lettkledd jente «ber om det»? Skal overgriper få strafferabatt hvis jenta/kvinnen var sexy kledd?

Nei, mener foredragsholder Mats Liland. Kun overgriper har moralsk ansvar.

Etter den nye straffelovens § 291, er voldtekt å «skaffe seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd», eller «med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen». Loven har blitt kritisert fra flere hold. Det er blitt krevd at lovgivningen må endres slik at voldtekt blir defineres som seksuell omgang uten oppriktig samtykke. Er voldtekt «sex uten samtykke»? Hva betyr samtykke? Og, hva er betingelsene for et samtykke?

Mats Liland er filosof, barnerettsforkjemper, miljøterapeut.