Back to All Events

TIL VESTERLED MED KARSTEN ALNÆS - Litteraturhuset Fredrikstad

Langreist - TIL VESTERLED MED KARSTEN ALNÆS

Torsdag 23. april
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: 100,-
Sal: Egalia
Arrangør: Temareiser Fredrikstad og Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter kan kjøpes HER.

Vi skal til tre av de mest spennende og naturskjønne Vesterhavsøyene; Shetland, Orknøyene og Færøyene som for over tusen år siden ble folkesatt fra Norge. 

Shetland først. Vi besøker den pittoreske hovedstaden her ute, Lerwick, og det gamle senteret Scalloway, berømt for Shetlandsgjengen, Nordsjøtrafikken og motstandskampen under krigen, og vi nyter de saftige heiene der sauene gresser.  På Orknøyene går vi inn i Magnuskatedralen i Kirkwall og ser videre de fantastiske steinalderminnene Scara Brae og ringen av kjempestore bautasteinere ved Steinnes, fornminner av verdensklasse på linje med de egyptiske pyramidene, fra ca. 3000 før Kristi fødsel. På Færøyene tar Alnæs oss med til øyenes utsiktspunkt nummer én, den forrevne Tindholmen som skyter nesten 300 opp av havet ved Bøur og derfra opp til Gåsastadir. Vi blir også med til de grønne fjellviddene og den gamle gården Saksun, Færøyenes juvel, og ser den danske dronningens yndlingsjuv Gjovg.

Karsten Alnæs er en av våre fremste formidlere av historie, først og fremst gjennom de populærvitenskaplige bøkene om Norges og Europas historie, men også gjennom en rekke TV-programmer. Hans mest kjente romaner er Felttoget,Kjempesmell og blå dager, Kom kjærlighet, Trollbyen, Sabina og Ikke dø Sophie. Alnæs er en kjær og populær reiseleder på Temareiser Fredrikstads turer til forskjellige land i Europa.