Back to All Events

Hjertelig hilsen Astrid Lindgren - Litteraturhuset Fredrikstad

HJERTELIG HILSEN ASTRID LINDGREN - Bokprek

Onsdag 22. april
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: 100,-
Sal: Thygesen
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter kan kjøpes HER.

”Forskningen har slagit fast att om det finns en enda vuxen som ser och som bryr sig så avgör det hur det ska gå för en kille eller tjej som har problem. Jag vill ge lyssnarna ett hopp. Mirakel kan ske.”

Da Sara Schwardt var 12 år, skrev hun et brev til den verdensberømte forfatteren Astrid Lindgren. Det ble begynnelsen på en mer enn 30 års brevveksling mellom de to. 12-årige Sara var i krig med hele verden, og Astrid lærte en sårbar jente å kjenne. Boken ”Brevene dine legger jeg under madrassen” har blitt møtt av strålende kritikker i både Danmark og Sverige. Nå kommer den på norsk. Møt Sara Schwardt i samtale med biblioteksjef Anette Kure. Mer om Saraher.

Men aller først: Lars Haga Raavand

Du har oppvarmingsband, forfilm og bonusspor. På Litteraturhuset Fredrikstad har vi gjester som går på scenen før kveldens hovedprogram begynner. Denne kvelden leser Lars Haga Raavand som står bak diktsamlingene Hvalfall ogSkoggangssang.

«Der er næppe tvivl om, at Lindgren, ud over at se en flig af sig selv i den ensomme Sara, blev inspireret af fortroligheden og det eksklusive kig ind i et barnesind, der rummede en masse af de tanker og følelser, Lindgren ville skrive om i »Brødrene Løvehjerte«. Et barns dybe ensomhed ikke mindst.» Jens Andersen, Berlingske

«Det er en af de smukkeste bøger, jeg har læst meget længe.» Steffen Larsen, Politiken

«Saras brev är den stora behållningen, tycker jag, de är så lidelsefullt öppna och väl och omväxlande skrivna att det blir underhållning och läströst för unga på en gång. […] en trettonåring som skriver så bra, helt enkelt litterärt.» Karin Nyman, dotter till Astrid Lindgren

«Tio år efter hennes död får vi dessutom en visionär handledning om hur man kan prata med barn och tonåringar.» Eva Beckman, DN

«Deras brevväxling antyder vilket livräddande värde det kan ha att få rikta sig utåt mot någon som är där men ändå inte, någon som ser och hör men inte ”ställer upp” i vardaglig konkret bemärkelse och därmed inte heller kräver något.» Maria Küchen, Sydsvenskan