Back to All Events

Moss Internasjonale Power Pop Festival – 18. april


18. april blir det "Moss Internasjonale Power Pop Festival",
klokken 21:00

Hvor:
Tivolikjeller'n
Storgata 13 Postboks 831, 1504 Moss, Norway

Facebook-arrangementet finner du HER. 

Info fra arrangør Tivolikjellern: 

FOR THOSE ABOUT TO POP!

Ikke før hadde By:Larm foriskret oss om at gitar-rocken var utryddet… og betrygget oss med at det fra nå ikke skulle være mulig å oppleve annet enn jenter som synger om sin altfor langt fremskredne melankoli, backet av gutter med ansiktsfrisyrer og ferdig-programmert data-utstyr, så man ikke kommer i fare for at det skulle svinge for mye…

Noe måtte gjøres, og vips… MOSS INTERNASJONALE POWER POP FESTIVAL!!!

Vi presenterer 3 band som alle - i lang tid - har stått for noe av det aller beste innen gitar-basert pop-musikk med feiende flotte melodier, og multi-harmonelle koringer oppå rampete, høy-energi rock'n'roll, med tekster om snille, slemme og / eller fristende… JENTER! Og ikke nok med det.. det er overhengende fare for at det kommer til å svinge FOR MYE, med tiltykning til dans og moro utover kvelden!

MOSS INTERNASJONALE POWER POP FESTIVAL presenterer:

KURT BAKER COMBO (USA)
Med bakgrunn fra pop-punk bandet THE LEFTOVERS, har KURT BAKER slått seg opp som en av de sikreste leverandørene av power-pop, de siste årene. Etter uttallige singler og ep'er, med både egne og cover-låter, kom endelig hans debut album BRAND NEW BEAT ut i fjor. Proppfull av hits med masse energi og referanser til alt fra ELVIS COSTELLO, JOE JACKSON, THE ROMANTICS, THE CARS og uttallige andre, uten å noen gang låte nostalgisk. Kurt har rett og slett god smak, og vet å forvalte den på riktig måte! By:Larm komiteen burde fått Kurt Baker på blå resept!

PSYCHOTIC YOUTH (Sverige)
Psychotic Youth startet som et garageband på slutten av 80-tallet, men oppdaget gleden med gode pop-låter på midten av 90-tallet, da de ga ut sitt klassiske pop-punk-album "Some Fun", med høylytte inspirasjoner fra band som THE RAMONES, RADIO BIRDMAN og EASTERN DARK til THE BAECH BOYS. På oppfølger-albumet "Be In The Sun" tok de power-pop steget fullt ut. Det er ikke vanskelig å spore refeansene til klassiske power-pop helter som PAUL COLLINS BEAT, THE PLIMSOULS, THE BOYS etc i låtene deres, som også står fjellstøtt på egen hånd. De rakk å gi ut en drøss med klassiske album, til de tok seg en hvilepause på begynnelsen av 2000-tallet. Nå er de imidlertid endelig sultne på å spre litt musikalsk solskinn igjen…. faktisk inspiret av at KURT BAKER bestemte seg for å besøke skandinavia.

THE YUM YUMS (Norge)
Wow…!!! KURT BAKER OG PSYCHOTIC YOUTH… da vil faen meg vi være med også, sa THE YUM YUMS…. Og dermed var MOSS INTERNASJONALE POWER POP FESTIVAL et faktum! 

THE YUM YUMS startet i 1993, veldig inspiret av bl.a PSYCHOTIC YOUTH, BABY DEMONS, THE DEVIL DOGS, samt klassikere som PAUL COLLINS BEAT etc. Deres debut album "Sweet As Candy" ble nominert til Spelemann-pris! THE YUM YUMS har etterhvert gitt ut 5 album og har i mange år turnert verden over, noe som har gitt dem en solid fanskare fra Norge til Spania, Italia, Tyskland, til Japan og USA. Nytt album er under innspilling og en ny dose power-pop-hits, krydret med 60-talls bubblegum-pop, 70-'talls glitter-pop og rett og slett gode pop-låter, kan ventes i løpet av våren / sommeren. Om det kommer det til å hete "For Those About To Pop", gjenstår å se...

Cc. 150.-