Back to All Events

Konsert: Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez

Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez holder konsert på Litteraturhuset

Tirsdag 3. mars
Klokken : 19:00 - 21:00

Pris: 190 ,-
Sal: Egalia
Arrangør: Det kvinnelige leseselskap/lLitteraturhuset Fredrikstad

OM KONSERTEN: 
Med omfattende og mangslungne forfatterskap på samvittigheten er Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez to norske samtidsforfattere det er vanskelig å komme utenom. Skarp humor kombinerte med eksistensielt alvor kjennetegner dem begge. Nå møter vi dem også på scenen – med band. Grytten leser tekst og Carmona-Alvarez både synger og spiller gitar. Med seg har de ytterligere fire musikere, og sammen byr disse på et uttrykk som det er lett å like, men vanskelig å glemme.

Slik beskriver Grytten bandet: «Dette bandet kom til verda onsdag 15. oktober 2008. Då skulle underteikna, Frode Grytten, eigentlig halde foredrag om beatpoesi og musikk i Bergen. Men, ahhh, kom igjen! Eit foredrag? Pingvin-støv! Analysemodellar! Show it, don’t tell it. Det endte med at eg leverte ut to A4-ark før vi spelte ein times konsert. Applaus. Suksess. Sidan har vi heldt fram som meir enn eit illustrert foredrag. Først nytta vi dikt av beatpoetane Ginsberg, O’Hara, Corso, Kerouac. Etterkvart har vi tatt til å bruke meir av eigne tekstar og plukka opp songar vi har eit tett tilhøve til: Velvet Underground, Tom Waits, Talking Heads, Flaming Lips, The Clash, Bruce Springsteen. Men: Nok preik, ok? Beat! Det skal bli gylne sardiner & avkledde hjernar, det skal bli Amerika med vestlandsbeat. You feel it, the beat in a jazz, real cool jazz. Hør etter på eigen risk!!!»

Frode Gryttens inderlig-ironiske blikk på omgivelsene kommer blant annet til syne i den mye leste novellesamlingen Bikubesong (1999) som har oppnådd kultstatus og som for noen år siden ble til en teaterforestilling på Det norske teatret. Carmona-Alvarez på sin side har ikke bare spilt i bandet Sister Sonny, han har også utgitt en rekke romaner og diktsamlinger. Senest i 2012 mottok han P2-lytternes romanpris for Og været skiftet og det ble sommer og så videre.

Frode Grytten (røyst)

Pedro Carmona Alvarez (vokal, gitar)

Ivar Thormodsæter (trommer)

Ole Amund Gjersvik (bass)

Einar Sogstad (tangentar)

Michael Barnes (saksofon, fløyte, klarinett)

Foto: Paal Audestad