Back to All Events

PUNKT Ø Utstilling - DORA GARCÍA. A LETTER FROM JOYCE TO IBSEN.


DORA GARCÍA. A LETTER FROM JOYCE TO IBSEN. THE INADEQUATE.

28. mars – 7. juni 2015. 
Åpningstider utstilling: 
Tir - søn: 11:00 – 17:00

Performance Finnegans Wake Reading med Dora García.
Torsdag 16. april kl. 17:00 og Søndag 19. april kl. 13:00.

INFO FRA ARRANGØR:
Det er en stor glede, for første gang i Norge, å presentere en separatutstilling av den internasjonalt anerkjente spanske kunstneren Dora García.

Springbrettet for utstillingen er Dora Garcías film The Joycean Society (2013). Den handler om en lesesirkel dedikert til James Joyces Finnegans Wake. Gruppen, som består av studenter, beundrere og kjennere av det som ofte sies å være ”den vanskeligste boken i verden”, møtes jevnlig for en utfordrende og møysommelig dekoding av teksten. Gjennom filmen utforsker García forholdet mellom leserens erfaringer og innsikter, og hvordan forståelsen av denne krevende litteraturen påvirkes av virkeligheten den refererer til.

Nytt verk undersøker forholdet mellom Joyce og Ibsen. Et sentralt og sammenførende element i utstillingen er Dora Garcías nye verk A letter from Joyce to Ibsen. I kjølvannet av filmen og hennes interesse for Joyce, har García undersøkt James Joyces forhold til Norge og det norske språket. En ung Joyce studerte norsk med det formål å lese Ibsen på originalspråket. Han skrev et brev til Ibsen i 1901, på Ibsens syttitre-års dag, for å uttrykke sin beundring. Unge James Joyce gjorde en imponerende innsats for å skrive brevet på Ibsens morsmål. Det opprinnelige norske brevet er tapt, og bare det engelske utkastet er å oppdrive. García har gjenskapt den tapte kommu-nikasjonslenken mellom de to litterære gigantene gjennom sin egen forfalskede versjon av brevet.

I tillegg til The Joycean Society og A letter from Joyce to Ibsen introduseres vi for deler av Dora Garcías pågående prosjekt 
Exile, 2012; Mad Marginale Charts; fragmenter av The Inadequate, fra det store installasjonarkivet som okkuperte den span-ske paviljongen i Venezia i 2011; Exhausted Books II, et prosjekt presentert ved Triennalen i Bergen 2013; Jacques Lacan Wallpaper, 2013 og en stedsspesifikk versjon av Doorstep Piece (Rodez), 2015.