Back to All Events

Litteraturhuset Fredrikstad - Suksessen Afrika

Suksessen Afrika

Tirsdag 10. mars
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstadturhuset Fredrikstad

Billetter kan kjøpes via nett HER. 
 

Om arrangementet: 
Den ekstreme fattigdommen er halvert, økonomien er blant de raskest voksende i verden: Afrika er på full fart fremover. Men hvorfor er norske medier tause om de mange suksessene? Og kan vi stole på at fremgangen fortsetter?

Tomm Kristiansen vil denne kvelden ta oss med til det Afrika han kjenner og opplever – og fortelle oss om de mange nye og ukjente sidene ved verdensdelen som for to tiårsiden satt fast endeløs fattigdom. NRKs mangeårige korrespondent i Afrika kjenner dette fantastiske kontinentet bedre enn de fleste. Kristiansen kommer for å berette om det moderne Afrika – og for å gi oss et mer nyansert bilde enn det vi som regel får gjennom norske medier.

Etter Kristiansen kåseri, samler vi flere av Norges fremste Afrika-kjennere og journalister – og stiller spørsmålet:

* Kan Afrika de neste tiårene ta steget helt ut av fattigdom – og bli det nye Asia? Hva må til?

* Hvorfor tegner norske medier et så ensidig bilde av Afrika gjennom sine overskrifter?