Back to All Events

JIL AIGROT - THE VOICE OF EDITH PIAF


EDITH PIAF ble født 19. desember 1915, og vi feirer hennes 100-årsjubileum med en ny fantastisk konsert med Jil Aigrot og hennes ensemble.

Da Jil gjestet Halden i 2014 var det som første by med dette konseptet, og Jil forteller at "the very first concert that I performed with this stripped of version, without any projections or big lights was in your town of Halden! The public were fabulous and we were able to prove that our “Purist” concert style was exactly the way to perform Piaf. So now for me and my ensemble Halden has become a very special place for us and we are strongly looking forward to coming back."

Aigrot har akkurat turnert Praha med tre konserter og Minsk in i Hviterussland 3 dager der Jil var “very special guest” under åpningssereonien til The National Belarus Film Festiva. Hun er også snart å se i Moskvas “Svetlanov” main concert hall, hennes siste konsert i 2014.  Etter det kommer hun til Halden.

Brygga Kultursal, Tollbod gt 4-6 1767 HALDEN
Lørdag 7. februar 19:00

Billetter 385,- kan kjøpes på Billettservice HER

OBS! Vi gjør oppmerksom på at ved stor pågang vil vi kunne sette ut 80 stoler mellom amfi og scene. Det betyr at 1 rad i amfiet vil bli 5 rad dersom ekstrastoler.

MER INFO:
Filmen om livshistorien til Edith Piaf «La Vie en Rose» ble tildelt 2 Oscarstatuetter. Alle som så den husker fantastiske Marion Cothilard som skuespillerinnen som spilte rollen som Piaf, men få vet at det var den ekstraordinære franske sangerinnen Jil Aigrot som var «The Voice» i filmen. Jil Aigrot opptrer nå for fulle hus verden rundt  og har fremført Piaf ved The Olympia og Alhambra Theatres i Paris, Royal Albert Hall, The Brussels Royale, Nationaltheatret Budapest, Stolckholm Symphony Hall, The National Concert Hall i Taipei og mange andre store konsertscener rundt i verden. Internasjonal presse er enstemmige om hennes fantastiske begavelse og fremføring.

På scenen omgitt av sine dyktige, franske musikere (piano, akustisk bass, perkusjon og trekkspill) tar hun sitt publikum med på en «Voyage» tilbake til Paris og de vakre dog tragiske sangene til det største franske ikonet Edith Piaf. Under en opptreden i oktober 2013 i Alahambra Theater i Paris, foran et utsolgt publikum, ble hun tildelt "Edith Piafs" kulturelle pris for sin innsats for fransk kultur. Prisutdeleren var Charles Dumont, den hyllede komponisten som står bak mange av Edith Piafs sanger, inkludert "Mon Dieu", "No Regrets" og "Non Je Ne Regret en Rien". Han sier at ingen har fanget følelsen av Piafs sjel som Jil Aigrot, at hun rett og slett er helt unik! 

Earlier Event: February 6
TOMMY STEINE - FEILDUNDERLIG
Later Event: February 8
SLEPEBÅTAKSJONEN – 70 ÅR ETTER