Back to All Events

Litteraturhuset: HVA ER ONDSKAP?

Hva er drivkraften bak ugjerninger? Gir gjerningspersonen fritt utløp for sin innestengte aggresjon når han kvester og dreper? Eller stenges følelsene av? Og hva med ofrene for ondskap? Hvordan skal de som er direkte ofre for overgrep stille seg til ønsket om å bidra til forsoning? Er det akseptabelt å opprettholde nag til grusomme gjerningsmenn? Er noen handlinger utilgivelige?

 Arne Johan Vetlesen har arbeidet med fenomenet ondskap i flere tiår. Vetlesen er professor i filosofi ved Universitetet i Oslo, med etikk og sosialfilosofi med ondskap som hovedinteresse. Vetlesen regnes som en av landets mest produktive filosofer. Han snakker om ondskapens vesen i kveldens filosoficafe.
 

Torsdag 5. februar
Klokken : 19:00 - 20:00
Pris: 120. Billetter kan kjøpes HER


Sal: Thygesen 
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstadturhuset Fredrikstad

Later Event: February 6
TOMMY STEINE - FEILDUNDERLIG