Back to All Events

Folkemøte: Kampen Om Tungtvannet

«Kampen om tungtvannet» er den mest sette tvserien i dette årtusenet. Interessen har vært enorm og debatten om den historiske framstillingen av tungtvannsaksjonen har rast. Regissør Per Olav Sørensen møter historiker Asgeir Ueland til samtale. Hvordan lager man drama av historiske hendelser, hvilke grep tar man og hva blir utelatt?

Samtalen ledes av Lotte Olsen i NRK Østfold.

Folk i salen kan stille spørsmål og komme med sine synspunkter på suksess-serien.

Per Olav Sørensen er regissør, dramatiker, manusforfatter og produsent. Han har regissert TV-dramaene «Halvbroren» og «Kampen om tungtvannet», filmene «Mennesker i solen» og «Ta meg med!» og er eneste norske regissør som har vunnet eller blitt nominert til både Heddaprisen, Gullruten, Amanda og Komiprisen.

Asgeir Ueland er historiker og skribent. Han er utdannet ved The Hebrew University of Jerusalem og har skrevet for en rekke norske aviser og tidsskrifter. Han har skrevet boken «Tungtvannsaksjonen – Historien om den største sabotasjeaksjonen på norsk jord».

Lotte Olsen er journalist og programleder for TV og radio i NRK Østfold. Hun har også laget en rekke riksproduksjoner for NRK.

Tirsdag 24. februar
Klokken : 19:00 - 20:30


Pris: Gratis

Hvor? Litteraturhuset Fredrikstad.
Sal: Egalia
Arrangør: Demokraten, FB, IJ, NRK Østfold og Litteraturhuset Fredrikstad

 

Earlier Event: February 20
Norgeskjente CONTRAZT til Vertshuset