Back to All Events

Litteraturhuset i Fredrikstad: Hvem lærte Roald Amundsen å gå på ski?

Et historisk kåseri om Roald Amundsen før han ble verdenskjent, og før han kunne gå på ski. Står det en minnestøtte ved Andre dam i Bjørndalen av mannen som var Roald Amundsens «medielærer» og «skitrener»? Hvordan henger det i så fall sammen? Denne kvelden får du et stykke Amundsenhistorie få har hørt tidligere.

Øyvind Arntsen er programleder i Museum på NRK P2 og ekspert på Roald Amundsen. Han har vunnet en rekke priser for sitt journalistiske arbeid, blant annet Riksmålsforbundets lytterpris og Historikerlagets Sverre Steen-pris for fremragende formidling av historie.

Arntsen forteller også litt om andre sider ved Engebret Gravning, som var Roald Amundsens mellomnavn, og det den verdensberømte oppdageren brukte når han reiste inkognito. Vi får også høre om nye utgivelser av mannskapsdagbøkene fra FRAM-ferdene.
 

Tirsdag 17. februar
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Thygesen 
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad


Billetter kan kjøpes HER

 

Earlier Event: February 14
Charlie og sjokoladefabrikken