Back to All Events

Vidar Johnsen og Rita Eriksen - Parkteateret - Moss

Scene: Parkteateret    21. november 2015    20:00 - 21:30     Bestill

VIDAR JOHNSEN OG RITA ERIKSEN

I 2015 er det 30 år siden Vidar Johnsen startet sin karriere som artist. Det vil han markere med jubileumsturné igjennom hele året.

Sammen med bandet vil Johnsen presenterer en varm miks av kjente VAMP og Johnsen & Nordberg – slagere, og selvfølgelig låter fra hans til nå siste album «Galskapens Land». Johnsen er også aktuel med nye later, "Kim va der for deg" og FRI, er nå sluppet til radiokanalene. frem mot høsten jobber VIdar i studio med flere nye låter, som alle er planlagt å komme på et LIVE album

På utvalgte steder, vil Vidar Johnsen ta med seg gjesteartister han har samarbeidet med igjennom årene. Rita Eriksen vil være med på de fleste konsertene I høst. Gullstrupen fra Stavanger, som ikke burde være helt ukjent for publikum, gav i fjor ut albumet “Øyeblikk”, som bare befester hennes status som en av Norges fremste artister. På det siste albumet har hun også bidratt med egne tekster og melodier. Rita Eriksen har blitt anmeldt til de høyeste terningkast for albumet.

Vidar Johnsen og Rita Eriksen har stått på samme scene en rekke ganger, med bl.a. VAMP låten “Tir`na Noir”, som har fått frem sterke følelser i publikum.

I tillegg til å være plateartist og låtskriver gjennom hele sin snart 30 år lange karrière, har Vidar Johnsen gjort rundt 100 konserter i året de siste 14 årene. Johnsens medvirkning på NRK`s Stjernekamp har også gjort et bredere publikum kjent med artisten, det har resultert I flere konserter. Også Rita Eriksen fikk vist seg frem på det populære TV showet, og dro seiern soleklart i havn, og bærer tittelen “Norges Ultimate Entertainer”

Vidar Johnsen er nok for veldig mange musikkelskere mest kjent for sin rolle som vokalist i Haugesunds-gruppen VAMP, hvor han var med fra 1999 - 2006.
Vidar bidro blant annet med radiohiten og livefavoritten ”Fuglane vett” på Vamp- albumet ”Månemannen», som kom ut i 2002.

Etter 7 fantastiske år I VAMP, inngikk Vidar et nytt og spennende samarbeide med sin svenske venn Peter Nordberg, og allerede i mai 2007 slapp de singelen
”Den morgenen”, som ble den 10. mest spilte låten på norske radioer dette året.

Debutalbumet deres, ”Ord og Ögonblick” kom ut i september 2007, og solgte i løpet av kort tid over 50.000 eksemplarer.
Andrealbumet, ”Mål og Mening”, kom i oktober 2008, og trilogien ble fyllbyrdet
da tredjealbumet ”I ild og vatten” kom i desember 2009.

Tilsammen solgte Johnsen & Nordberg over 120 000 album (over disk) på 3 år.

Johnsen & Nordberg valgte i 2010 å fortsette hver for seg med egne prosjekter, noe som resulterte i Vidar Johnsens første soloalbum på norsk hittil. «Galskapens Land» høstet gode kritikker og første singlen «Inn i mitt liv» har allerede blitt en gjenganger i de norske hjem.

Vidar Johnsens studioalbum er alltid solid og gjennomarbeidet håndverk men det er på scenen man virkelig skjønner hva som bor i denne mannen!

Bandet består som vanlig av: Karl Oluf Wennerberg – Trommer (a-ha, Secret garden m.fl), Kjell H Litangen – gitarer (LidoLido, A1 m,fl) og David E Fjelde –
bass (LidoLido, Madcon, A1 m,fl)