Back to All Events

LITTERÆR FESTAFTEN MED ASCHEHOUG

LITTERÆR FESTAFTEN MED ASCHEHOUG

Tirsdag 27. oktober 2015  / Klokken : 19:00 - 20:30 / Pris: Gratis / Sal: Egalia
Arrangør: Aschehoug

Aschehoug pakker boksekken og tar med seg fem av høstens store forfattere til Fredrikstad. Møt Ketil Bjørnstad, Maja Lunde, Helga Flatland, Trude Teige og Kari F. Brænne i samtale om sine nye bøker.

 

   Maja Lunde

   Maja Lunde

Maja Lunde er forfatter og manusforfatter. Hun er utdannet medieviter med en master fra Universitet i Oslo. Hun har skrevet fire barne- og ungdomsbøker og manus til blant annet TV-serien «Barnas Supershow», dramaserien «Hjem» og humorserien «Side om Side». Alle disse har vært store publikumssuksesser. «Bienes historie» (2015) er hennes første roman.

 

   Helga Flatland

   Helga Flatland

Helga Flatland har bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og har tatt treårig utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Hun debuterte med romanen «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» (2010), som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris.

 

Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad, født 1952 i Oslo, er pianist, komponist og forfatter innen mange sjangre. I 2008 fikk Bjørnstad den ærerike franske «Prix des Lecteurs» for romanen «Til musikken» (2004), og han ble to år senere nominert til «The Independent Foreign Fiction Prize». Hele trilogien er utgitt i en rekke land til storslagen mottagelse. Bjørnstad har også skrevet de kritikerroste romanene «De udødelige» (2011) og «Verdens ende» (2012). «Verden som var min. Sekstitallet» (2015) er hans nyeste roman.

Trude  Teige

Trude  Teige

Trude Teige er oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2 siden starten i 1992. De to første krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren – Noen vet (2009) og En hjelpende hånd (2010) – fikk en flott mottakelse. Svik (2012) var nominert til Bokhandlerprisen 2012.

 

     Kari Frederikke Brænne

    Kari Frederikke Brænne

Kari Fredrikke Brænne er født i Oslo i 1966. Hun er utdannet billedkunstner ved Statens Kunstakademi og The New York Academy of Art, og hun har arbeidet med både maleri og nyere medier som video/film. De siste årene har hun skrevet flere skuespill som har vært oppført på ulike scener i Oslo. Brænne debuterte i 2007 med romanen «Av en annen verden» som hun fikk Aschehougs debutantstipend for. «Under de dype skyggene av løvtunge trær» (2010) er hennes andre bok.