Back to All Events

Berlin - en reise i historie og samtid - Litterturhuset i Fredrikstad

BERLIN – EN REISE I HISTORIE OG SAMTID

Onsdag 16. september 2015 / Klokken : 19:00 - 20:15 / Pris: 100 / Sal: Thygesen
Arrangør: Temareiser Fredrikstad og Litteraturhuset Fredrikstad /  Billetter

Som ingen annen by speiler Berlin Europas og Tysklands dramatiske historie de siste hundre år: Fra verdenskrigene, revolusjonen i 1918, mellomkrigstiden, Det tredje rikes barbari, bombenettene, jødeforfølgelsene, luftbroen, Muren som delte Berlin og Europa – og Murens fall, som igjen samlet en verdensdel.

Sporene oppdager vi over alt. Kuppelen i Riksdagsbygningen, Holocaust-monumentet, det nye friluftsmuseet over Gestapos terror, Bendler-block der 20. juli-oppstanden mot Hitler ble slått ned, Mur-museet og Checkpoint Charlie fra den kalde krigen.

Nils Morten Udgaard, tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og to ganger avisens korrespondent i Tyskland – han fulgte Murens fall og landets nye samling på kloss hold. Udgaard, som har utgitt flere bøker om historie og politikk, var statssekretær hos Kåre Willoch 1984-1986, og professor II i Bergen 1991-1997.

Earlier Event: September 16
Høstgilder - Hvaler Gjestgiveri
Later Event: September 20
Eplefestivalen på Hvaler 2015