Back to All Events

Hans Nielsen Hauge – Gründeren og folkeopplyseren

Rolvsøy-høvdingen Hans Nielsen Hauge er en av norgeshistoriens aller viktigste personer. Sporene etter ham er overalt. Vi byr på en spesialkveld tilegnet hans liv og virke – ikke som predikant, men som samfunnsbygger, gründer og næringslivsleder. 1814 er året vi feirer grunnloven. Men demokratikreftene i Norge kom på ingen måte ut av løse luften for 200 år siden. Når vi i disse dager feirer grunnlovsjubileet og eidsvollmennene som møttes for 200 år siden, er det lett å glemme hvorfor Norge, i motsetning til mange andre land, helt fra starten hadde et folkeengasjement og ikke minst en bred representasjon blant de folkevalgte.

Sted: Thygesen, 2. etasje

Adresse: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, 1607 Fredrikstad